Jump to content

Prisilno skrbništvo


nebo27

Preporučene objave

Molim vas savjet! Maloljetno dijete čija su oba roditelja umrla, s očeve strane ima samo baku koja ga ne želi vidjeti a s majčine baku koja je i skrbnik, ujaka i djedu. Pošto je baka bolesna, i da ona umre brigu bi preuzeo djed,i sad se postavlja pitanje da li se može ikako prisiliti ujaka i njegovu ženu da preuzmu skrbništvo o djetetu koje oni ne žele jer nemaju te mogućnosti i kud dalje s djetetom?

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jadno dijete!

U slučaju da baka umre, a djed se ne može ili ne želi brinuti o djetetu, vjerojatno bi (možda da, možda ne), pitali ujaka i njegovu suprugu da li žele preuzeskrbništvo. Vjerojatnije je da bi dijete išlo na smještaj u dom. Ujaka , pa ni baku i djeda,nitko ne može prisiliti da uzme dijete ako to ne želi.

Puno je kompliciranije kad se puno rođaka sukobljava oko toga tko će dobiti dijete. Sjećam se jednog slučaja od prije par god kada je nesretna osmogodišnja djevojčica u prometnoj nesreći izgubila oba roditelja. Majka, stara 30god, imala je žive roditelje, baku i djeda djevojčice, i sestru staru 35 god, udanu, zaposlenu i s vlastitom kćeri iste dobi kao i nećakinja. Pokojna majka je bila vrlo bliska sa svojom onitelji, svakodnevno su se posjećivali, dvije djevojčice su se voljele kao sestre.

Kako je i djevojčica o kojoj je riječ bila u autu s roditeljima, nakon nesreće provela je tri mjeseca u bolnicama, za koje vrijeme su se baka, djeda i teta svakodnevno o njoj brinule. Mislile su da će djevojčica sigurno živjeti s njima jer njezin pokojni otac nije imao žive rodbine, osim puno starijeg brata,strica djevojčice, s kojim je bio u svađi, i s kojim više od 12god, koliko je bio u braku, nije imao baš nikakav kontakt.

Vjerojatno bi djevojčica i dospjela u toplo bakino i tetino okrilje, da nije bila jedina nasljednica obiteljskih nekretnina i bogatstva u vrijednosti više stotina tisuća eura.

Lukavi stric, iako u u dobi od 69 god, (stariji čak i od bake!), i njegova teško bolesna žena, bez djece, iz drugog grada udaljenog 500km od mjesta gdje je djevojčica ddotad živjela s roditeljima, dok je djevojčica bila u bolnici, ishodio je trajno skrbništvo! Zašto? Šokiranoj baki i teti rečeno je da je tako odlučeno jer se stric prvi javio!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija