dallas88 objavljeno: 3. lipanj 2011. objavljeno: 3. lipanj 2011. molim savjet. radim u istom poduzeću već nekoliko godina. Firma je u financijskim problemima te mi još nije isplačena plaća za 4. mjesec. Dospjeće plaće je do 15.dana u mjesecu. Ukoliko do 15.6. ne dobijem ni plaću za svibanj ,dali imam pravo na dobivanje naknade sa burze ukoliko sam dam otkaz? S druge strane imam ponudu za novi posao. Ali ,tamo nude plaću minimalac + provizija ukoliko ostvarim zadane targete . probni rok je 6 mjeseci a ukoliko ne ostvarim targete poslodavac ima pravo na raskid ugovora. Ukoliko dodje do toga, predpostavljam da nemam pravo na naknadu sa burze. ŠTO MI JE ČINITI? Dali odmah prihvatiti manje plaćen i riskantaniji posao s probnim rokom? Ili ,ukoliko i dalje ne dobijem plaću u sadašnjoj firmi , da li pričekati dok ne dobijem platnu listu za svibanj te dati otkaz i imati pravo na naknadu sa burze pa onda tražiti novi posao ? bojim se najgoreg scenarija. Da ubrzam sa otkazom u sadašnjoj firmi radi prihvačanja drugog posla te ne dobijem plaću za odrađen rad. A u novoj firmi u probnom roku ne ostvarim zadane i visoke targete i dobijem otkaz te nemam pravo za dobivanje naknade sa burze. Bio bih zahvalan na savjetu! Citiraj
MarioSB odgovoreno: 3. lipanj 2011. odgovoreno: 3. lipanj 2011. evo vam link na kojem možete pronaći sve informacije o naknadi sa zavoda http://www.hzz.hr/default.aspx?id=4075 Citiraj
dallas88 odgovoreno: 3. lipanj 2011. Autor odgovoreno: 3. lipanj 2011. Nemogu nači ono što me zanima u ovom tekstu. Molim upućene za savjet Da li je neisplata 2 plače opravdan razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu i dali bih u tom slučaju bio u situaciji da primam naknadu sa zavoda? Te da li su 2 platne liste za neisplačene plaće pravovaljan dokumenta za ovrhu? Hvala!! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.