Jump to content

nova školska godina


drele

Preporučene objave

Ista je stvar i sa studijima da se ne otvara nova tema.

Svaki učenik upisuje sukaldno postignutim rezultatima na maturi i ocjenama kroz srednješkolsko obrazovanje kao i temeljem rezultata posebnih motivacijskih ispita (na pojedinim fakultetima).

 

Ako će to pravilo važiti za sve jednako, iako sam RVI , osobno sam suglasan i ako moji ne uspiju upisati fax koji žele to je samo rezultat njihovog rada i njihovog truda a ne šlepanja ne moje bušenje.

 

Još kad bi se korigirale stipendije po principu ili svoj djeci dragovoljaca ili nikome ne bi bilo razdvajanja i omalovažavanja djece jednog drgaovoljca u odnosu na drugog dragovoljca.

 

Ima tu još puno toga za reći, ali krajnje je vrijeme da djeca shvate kao sami moraju stvarati svoju budučnost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja se slažem zašto bi djeca koja su učila bila kažnjena zbog protekcija prema nekim, jesam dragovoljac i RVI ali to ne bi trebala biti protekcija za upis, isto tako stipendije ili svima ili nikom nikakav imovinski cenzus, jer svi idu u istu školu, i dobro kaže Presvetli ima tu još puno toga za ispravljat, ali jedno veliko ALI.......?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mapa, vidim iz tvojih postova da si manje-više upoznat sa pravnom problematikom glede braniteljskih prava.

 

Međutim, ovo zadnje što si napisao, po mom mišljenju neće valjati.

 

Dijete koje je odgojeno u obitelji u kojoj otac ima psihičkih problema, uglavnom, ne može stati na pravi put, kako bismo ono rekli u Kazahstanu, ne može biti odgojeno kao dijete kao ono kod kojeg oba roditelja funkcioniraju složno, bez psihičkih oboljenja i sl. problema, odnosno dijete koje se odgaja i školuje u obitelji sa roditeljima koji normalno funkcioniraju i rade te uzdižu svoju djecu bez stresova. a to se ne može uspoređivati sa djecom kod kojeg je jedan roditelj obolio (nije to isto i tu nisu isti uvjeti za odgoj djece).

 

Ako otac ima PTSP ili nekakvu drugu psihičku bolest, to će se zasigurno odraziti na odgoj djeteta i to dijete će imati posljedice (psihčke ili fizičke) a otac u očima djeteta gubi autoritet, dijete je izloženo katkad sprdnji vršnjaka ili je otac koji je ratovao i izborio se za ovu lijepu našu u očima djeteta običan retard, munjara, kreten iliti sl...., a kad otac hoće dokazati da nije tako i da bi trebao biti nekakav autoritet (obično popizdi) ispadne da je blesav, lud ili................. i onda dođe do pi#darija odnosno obiteljskih problema, nasilja, a žene tu još i doliju ulje na vatru.

 

Stoga sam mišljenja da uopće nisi u pravu, možtigabiti nisi proživio ono što su mnogi pravi branitelji prošli, nisi obolio, ne znaš što je psihičko oboljenje ili......

 

Ako si bio dragovoljac ne znači da si bio na ratištu i proživljavao stresove i sl. sranja.......

 

Djeca branitelja oboljelih od PTSP-a bi po mom mišljenju trebali imati, a ako ne onih 10 iliti 5 bodova barem nekakav prioritet prilikom upisa u srednju školu jer ako im je jedan roditelj psihički obolio, djete zasigurno osjeća i ima određene posljedice.

 

Malo, po malo, prava branitelja se "režu", dolaze i djeca branitelja na red, doći će vjerojatno opet i rezanje mirovina...., mnogi branitelji gledaju u dvorištu u drvo (orah, kesten, šljivu, gunju...što već imaju) gdje će se "okačiti" i razmišljaju hoće li to biti brzo ili će se mučiti dok ne isplaze jezik na lijevu li desnu stranu.

 

Ovo ti po mom mišljenju uopće ne valja što si napisao.

 

Moramo se boriti za svoja prava i prava naše djece, a ti Mapa, ako si svoje probleme i egzistenciju riješio, rješio - svaka čast i, neka si riješio.

 

A ovo što si napisao nije za dobrobit djece branitelja (vezano za upis u srednju školu) i mislim da trebaš suosjećati i razumjeti njihove probleme, a ne "hladno" napisati ono što si napisao........nekakvo veliko ALI.

 

Nema tu mjesta za ali (jedino Muhammad Ali).

 

Pozdrav braniteljima.

 

2ikcu8m.jpg

 

 

 

Mapa je napisao:

ja se slažem zašto bi djeca koja su učila bila kažnjena zbog protekcija prema nekim, jesam dragovoljac i RVI ali to ne bi trebala biti protekcija za upis, isto tako stipendije ili svima ili nikom nikakav imovinski cenzus, jer svi idu u istu školu, i dobro kaže Presvetli ima tu još puno toga za ispravljat, ali jedno veliko ALI.......?

 

Bolje da nisi ništa napisao. :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelju Borat, vidi se da lupaš bez razmišljanja, ako ćemo po nekim pravilima djeca rastavljenih roditelja , djeca socijalno ugroženih obitelji, djeca iz disfunkcionalnih obitelji bi onda isto trebala imati prednost pri upisu.

O čemu ti pričaš, PTSP nije izgovor za sve, a naročito nije za nerad i neke druge stvari.

Onaj roditelj koji cijeni svoju djecu taj će kad ga udari napadaj maknuti se da ga djeca ne gledaju, a čim će biti malo pri sebi uvijek će im pomoči, gledat će da se ne ponaša asocijalno pred djecom a ako nema pomoći rastavit će se i živjeti odvojeno.

Nemoj tražiti opravdanje za nerad samo u ratnom PTSP-u, što je sa djecom koja su sudjelovala u prometnim nesrečama a koje nisu prouzročila, imaju jače traume nego djeca branitelja pod PTSP-om, treba li i njima omogućiti upis prije svih, ima djece koja se , iako im roditelji boluju od PTSP-a, trude i u školi su odlični i vrlo dobri učenici.

Nije PTSP izgovor za nerad već asocijalno ponašanje unutar obitelji a mi kao i obično takve stvari nagrađujemo.

Ako se radi o stipendiji onda je za svu djecu ili za niti jedno, a ako je socijalna pomoć onda treba imati imovinski cenzus (kao što i ima) i ne može se zvati stipendijom.

A ovo da djeca ne mogu biti uspješna u školi, odgovor je jednostavan, mogu ali ih roditelji uče kako da obilazno nešto ušičare.

Ali, kaj ja znam kaj je PTSP ja o tome nisam razgovarao nigdje u birtiji kao niti o svojem angažmanu u ratu, kad mi je teško odem u prirodu samo da me obitelj ne gleda takvoga i da se ne istresam na njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali, kaj ja znam kaj je PTSP ja o tome nisam razgovarao nigdje u birtiji kao niti o svojem angažmanu u ratu, kad mi je teško odem u prirodu samo da me obitelj ne gleda takvoga i da se ne istresam na njima.

 

Čini mi se "prijatelju" da ti lupaš bez veze, a ne ja.

 

Pogle tamo što si promašio č i ć ali nećemo o pismenosti jer se i meni dogodi da se zayebem oko tvrdih i mekih slova (moja snaša tu ne griješi - zna kad je tvrdo, a kad je mekano).

 

Nema tu kako si naveo tj. napisao iliti napiso "nekih pravila".

 

Svaki roditelj voli svoju djecu (ja moju djecu ne cijenim niti ocjenjujem - imam ih "na mene se vode" i volim ih jednako, odnosno moja djeca nisu niti pametnija niti glupavija od druge djece).

 

Kad nekog opiz_i PTSP on se uglavnom ne može kontrolirati i tu je priči kraj, a mislim da ti dijagnoza PTSP f43,1 ili f62,0 nije poznata niti znaš o čemu se tu uopće radi.

 

Prometne nesreče (kao što navodiš, a ja bih rekao nesreće) nemaju nikakve veze sa DR-om i sa neradom.

 

Imam ja tu u glavi svašta-nješta da nadopišem ali neću, međutim mislim da se nas dvojica iliti trojica nismo baš najbolje razumjeli i nemam namjeru da se dalje sa vama raspravljam.

 

Ne dao vam Bog takvu bolest (PTSP - posljedicu sudjelovanja u DR_u), a vaše mišljenje je takvo kako ste napisali.

 

Oboljeli branitelji znaju o čemu pišem, a Vi, PRESVETLI, možda znate, a možda i ne?

 

"Sit gladnom ne vjeruje".

 

Pozdrav svim braniteljima iz Kazahstana.

 

2jyhu.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija