Jump to content

Sporazumni otkaz i bolovanje zbog njege djeteta


Janica

Preporučene objave

Radnik daje prijedlog sporazumnog otkaza. Prijedlog je prihvaćen, no još mu/joj nije ponuđen dokument na potpis. Trenutačno u dogovoru s poslodavcem koristi godišnji odmor do datuma prestanka rada. U to vrijeme razboli mu se dijete te mora na bolovanje radi njege djeteta. Odgađa li se datum prestanka radnog odnosa za trajanja bolovanja ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je dosta škakljivo pitanje pa ću ti dati odgovor koji je jedino moje osobno mišljenje, naime svi znamo da postoje određene odredbe zakona o radu koji uređuju ovu problematiku prestanka radnog odnosa za vrijeme bolovanja, no u ovom slučaju mišljenja sam da ukoliko postoji sporazum i prekid radnog odnosa u tom trenutku trebalo bi prestati i takva vrsta bolovanja na kojoj bi se zatekao radnik. Ovo bi bilo tako jerbo propisana zaštita radnika u ovom slučaju nema smisla i zapravo njegova radnopravna situacija nastala zbog njegove dispozicije derogira pravo o kojem govorimo. U svakom slučaju treba biti oprezan s ovim i po mogućnosti pribaviti i neko drugo mišljenje (onog tko je nadležan za takvu vrstu bolovanja) da bude i poslodavac i radnik siguran u daljnje poduzete radnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija