damir31 objavljeno: 6. lipanj 2011. objavljeno: 6. lipanj 2011. kupio sam kuću u gradu,kuća nema građ.dozvolu jer je građena prije 60 i neke,imam li pravo na besplatni priključak gradske vode, plina,i kanalizacije.kuća je kupljena preko bankovnog kredita, a ja sam hrvi 30% i ovo mi je prva nekretnina.Ako imam kakvu dokumentaciju bi trebo imat da ostvarim isto pravo. Hvala Citiraj
bovu odgovoreno: 6. lipanj 2011. odgovoreno: 6. lipanj 2011. ako ti neznaš kakvu dokumentaciju imaš da bi ostvario prava po ZOPHBDR ko će znati. Citiraj
Kompa odgovoreno: 6. lipanj 2011. odgovoreno: 6. lipanj 2011. damir31 je napisao: kupio sam kuću u gradu,kuća nema građ.dozvolu jer je građena prije 60 i neke,imam li pravo na besplatni priključak gradske vode, plina,i kanalizacije.kuća je kupljena preko bankovnog kredita, a ja sam hrvi 30% i ovo mi je prva nekretnina.Ako imam kakvu dokumentaciju bi trebo imat da ostvarim isto pravo. Hvala Ako imaš status hrvi-a trajno imaš pravo na besplatnu vodu, struju, plin, kanalizaciju. Imaš ovdje negdje na forumu pa potraži ima dosta ovakvih tema. Citiraj
ZujoVeliki odgovoreno: 6. lipanj 2011. odgovoreno: 6. lipanj 2011. damir31 je napisao: kupio sam kuću u gradu,kuća nema građ.dozvolu jer je građena prije 60 i neke,imam li pravo na besplatni priključak gradske vode, plina,i kanalizacije.kuća je kupljena preko bankovnog kredita, a ja sam hrvi 30% i ovo mi je prva nekretnina.Ako imam kakvu dokumentaciju bi trebo imat da ostvarim isto pravo. Hvala Podnesi MOBMS-u zamolbu za izdavanje potvrdu u svezi oslobađanja plaćanja komunalnih priključaka, pa će ti oni poslati popis dokumentacije koji trebaš dostaviti da bi utvrdili da li ostvaruješ navedeno pravo ili ne. Ako imaš pravo na oslobođenje plaćanja priključaka - dobiti ćeš potvrdu koju onda nosiš u svoju općinu ili grad u kojem moraš imati neprekidno prebivalište barem 5 godina u bilo kojem razdoblju od 1990. godine. Adresa na koju šalješ zamolbu je: MOBMS, Uprava za stambeno zbrinjavanje, Trg hrvatskih velikana 6, Zagreb. Pozdrav i sretno! Citiraj
damir31 odgovoreno: 7. lipanj 2011. Autor odgovoreno: 7. lipanj 2011. hvala puno ste mi pomogli Citiraj
Kompa odgovoreno: 7. lipanj 2011. odgovoreno: 7. lipanj 2011. ZujoVeliki je napisao: dobiti ćeš potvrdu koju onda nosiš u svoju općinu ili grad u kojem moraš imati neprekidno prebivalište barem 5 godina u bilo kojem razdoblju od 1990. godine. Adresa na koju šalješ zamolbu je: MOBMS, Uprava za stambeno zbrinjavanje, Trg hrvatskih velikana 6, Zagreb. Pozdrav i sretno! Kako če imati 5 godina u istoj općini ili gradu prebivalište ako je tu tek sada započeo gradnju obiteljske kuće i dok je ne završi živjet će u nekoj drugoj općini ili nekom drugom gradu. Citiraj
damir31 odgovoreno: 1. srpanj 2011. Autor odgovoreno: 1. srpanj 2011. podneso sam zamolbu za izdavanje potvrde prije 3 tjedna i još nema odgovora,znateli koliko se čeka na odgovor ili da pošaljem ponovno zahtjev... Citiraj
apollon odgovoreno: 1. srpanj 2011. odgovoreno: 1. srpanj 2011. Mislim da nemaš potrebe za strahom što kuća nema građevinsku dozvolu a građena je kako veliš prije 1960 i neke.Zakon kaže da građevina izgrađena prije 15. veljače 1968 smatra se građevinom izgrađenom na temelju pravomoćne građevinske dozvole.Potpuno istu situaciju sam i ja prošao i sve priključke koje sam tražio nakon što sam stekao status HRVI sam dobio besplatno prema zakonu o braniteljima. Za odgovor na zamolbu treba malo strpljenja jer tri tjedna za našu administraciju nije vrijeme za paničarenje.Raspitaj se za status tvoje zamolbe,nema potrebe za novom. Citiraj
damir31 odgovoreno: 9. srpanj 2011. Autor odgovoreno: 9. srpanj 2011. napokon dobio odgovor,nema problema ali treba prikupit hrpu dokumentacije,pa me zanima kao hrvi imamo li kakav popust u vezi plačanja raznih potvrda(prebivalište,gruntovnica).. Citiraj
commando odgovoreno: 9. srpanj 2011. odgovoreno: 9. srpanj 2011. Oslobođeni ste plaćanja svih pristojbi radi ostvarivanja prava iz Zakona o pravima HB, a priključci su jedno od tih prava, pa ste znači oslobođeni plaćanja svih pristojbi. Vjetojatno budete morali samo predati presliku rješenja o statusu HRVI tijelu koje izdaje potvrdu. Citiraj
tadija24 odgovoreno: 12. srpanj 2011. odgovoreno: 12. srpanj 2011. - Po čl.6.st.1.t.5 Zakona o upravnim pristojbama u statusu HRVI oslobođeni ste plaćanja upravnih pristobi. - lijep pozdrav i sretno. Citiraj
svemirac odgovoreno: 12. srpanj 2011. odgovoreno: 12. srpanj 2011. da se nadovežem...na infrastrukturu nema pravo jedino onaj RVI koji je dobio kredit za kupnju kuće ili stana,jer se podrazumjeva da je kupio kuću sa svim priključcima. tako sam ja izgubio pravo na besplatan priključak plina Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.