Jump to content

Nepravedna ovrha


Lorena3006

Preporučene objave

Pozdrav!

Molim Vas da mi pomognete jer nisam upucena u pravne procedure. Naime, kad sam bila maloljetna moja je majka potpisala ugovor za televizijsku pretplatu. Posto ne zivimo zajedno, racuni su glasili na moje ime i dolazili na moju adresu, ali ona je potpisala ugovor i placala racune.. Kada i u kojem trenutku ih je prestala placati, ja nisam upucena. No sada, nekoliko godina kasnije, ovrha je dosla na moju adresu te, iako nisam zaposlena, blokirali su moj racun i uzeli mi sve novce koje sam imala na banci zaradujuci honorarno. Zanima me postoji li ikakav legalan nacin da se ta nepravda ispravi te da se meni vrate moji novci, a njoj sjedne ovrha. Jer ne vidim nikakvu pravdu u tome da se meni naplacuju dugovi s kojima nemam nikakve veze, ponavljam, tamo stoji samo moje ime, ne i potpis.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na rješenje o ovrsi treba uputiti žalbu ,u zakonskom roku (8dana od primitka ovrhe)

u cijelosti osporavati taražbinu s obrazloženjem da ne posjedujete rtv prijemnik i da niste potpisali prijavu prijmnika .

kada je prijava potpisana biliste malodobni.

ako se žalba uvaži bit će pokrenuta rasprava na sudu .

tražite grafološko vještačenje potpisa.

ako se ne žalite rješenje poslije 8 dana postaje pravomoćno i dužni ste namiriti traženi iznos.

 

ili u Općinsko državno odvjetništvo i protiv majke pokrenuti kaznenu prijavu zbog krivotvorenja potpisa na prijavi za rtv pristojbu po kome vam je nastala obveza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru! U meduvremenu sam bila kod odvjetnika koji zastupa spornu kompaniju te mi je receno da ugovor vjerojatno vise ne postoji jer su imali poplavu te ce biti tesko nesto dokazati bez grafoloskog vjestacenja. Medutim, na racunima koji su pristizali na moju adresu pisalo je i majcino prezime u zagradi. Stovise, na opomeni pred ovrhu navedena je cak i njezina adresa stanovanja iako je poslana na moju. Zbunjujuce okolnosti, i ovaj se slucaj sve vise i vise komplicira...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija