Jump to content

fina,, razliciti iznosi ovrhe,, kako??????????

Preporučene objave

objavljeno:

postovanje, imam opet pitanje, naime mojoj mai su pretprosli mj uzeli s njene mirovine koja je 5600 bila 1900 kuna ovrhe ,da bi joj prosli mjesec uzeli 2500 ovrhe i isplatili 3000 kuna na zasticeni racun, e sada me zanima , pa jel nejde da se smije ovrsiti jedna trecina primanja a u njenom slucaju je sad ovako sad onako, nije mi jasno ,imala je jedan kredit koji joj je isao do proslog mj i iznosiio je 560 kuna koji joj je mirovinsko uzimalo i po logici ,trebala je dobiti onda tih 566 kuna vise a oni su joj uzeli to i isplatili po starom, hvala.. nadam se da me kužite,,u ovom slucaju se vidi da su joj vise od te 1/3 uzeli prosli mj,

odgovoreno:

visnica13 je napisao:

postovanje, imam opet pitanje, naime mojoj mai su pretprosli mj uzeli s njene mirovine koja je 5600 bila 1900 kuna ovrhe ,da bi joj prosli mjesec uzeli 2500 ovrhe i isplatili 3000 kuna na zasticeni racun, e sada me zanima , pa jel nejde da se smije ovrsiti jedna trecina primanja a u njenom slucaju je sad ovako sad onako, nije mi jasno ,imala je jedan kredit koji joj je isao do proslog mj i iznosiio je 560 kuna koji joj je mirovinsko uzimalo i po logici ,trebala je dobiti onda tih 566 kuna vise a oni su joj uzeli to i isplatili po starom, hvala.. nadam se da me kužite,,u ovom slucaju se vidi da su joj vise od te 1/3 uzeli prosli mj,

Mišljenja sam da mogu uzeti 2/3 obzirom na veličinu iznosa mirovine,a ako Vam je došlo još nešto nepredviđeno na naplatu,(ovrha ili sl.)obratite se pismeno u HZMO(prebivališta u Županiji) sa razlogom da ovršne postupke ili sl.što imate stave u red naplate.Inače bi se moglo desit da ostanete bez lipe.

Da, imate zaštičeni račun,ali ako nije uigrano u sustavu naplate,odu primanja.

Pročitajte Zakon o ovršnom postupku te primanja koja su zaštičena.Mislim da je več bilo na postu sličnih pitanja.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija