Innocent objavljeno: 7. lipanj 2011. Dijeli objavljeno: 7. lipanj 2011. Radila sam honorarno za privatnu osnovnu školu Montessori oko godinu i pol dana. Iz mjeseca u mjesec sam dobivala i potpisivala novi ugovor, u kojem je pisalo da honorar treba biti isplaćen 15 dana nakon obavljanja djelatnosti, a u pravilu je kasnio, te sam svaki mjesec morala zvati školu i podsjećati na sebe i svoj honorar. Nakon cca godinu dana, ugovor je promijenjen iz ugovora u djelu u autorski, iako nastavnička djelatnost ne spada u autorsko djelo. Time si je poslodavac uštedio na uplati poreza i prireza, a djelatnicima smanjio povrat poreza. Nakon godinu i pol sam odlučila dati 'otkaz', jer više nisam mogla trpiti takav neprofesionalan odnos. No, poslodavac me iznenadio novim ugovorom za zadnji mjesec koji sam odradila (travanj) u kojem mi definira honorar duplo manji nego što sam imala do tada. Taj zadnji ugovor nisam potpisala i zanima me mogu li pravno nešto poduzeti protiv ovakvog ponašanja? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Gingerina odgovoreno: 10. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 10. lipanj 2011. Državna inspekcija bi tu vjerojatno ipak poduzela nešto. Pa odi u Novi Zagreb u Državni inspektorat i ovo sve ispričaj, tj. daj podnesak s ovim sadržajem. No Državni inspektorat kazni poslodavca u smislu da se država naplati, a tebi ostaje sudska tužba koja ti se ne isplati za ove male novce, jer je to gnjavaža koja traje godinama, a trebaš i odvjetnika tako da cijela stvar ispada na kraju na tvoju financijsku štetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Innocent odgovoreno: 5. srpanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 5. srpanj 2011. Hvala na odgovoru, ugovor sam potpisala, radi se o razlici od 1000 kn, tako da nije toliko strašno, ali ću se svakako obratiti inspekciji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.