Jump to content

rvi i blokada mirovine

uniqe

Preporučene objave

postavila sam već pitnje na ovrhama, ali nisam dobila odgovor.budući da je suprug dragovoljac i rvi, bez oba bubrega i ide na dijalizu, molim odgovor ako netko zna. pitanje:mirovina mu je 6800(ima čin natporučnika) kredita 5400 kn, za isplatu 1400kn. sjela ovrha, blokada. e sad po novom zakonu bi mu trebali isplačivati 1/3, međutim nije tako, već mu i dalje isplaćuju na zaštićeni račun 1400kn. inače ja sam nezaposlena, isto sam dragovoljac domovinskog rata i imamo troje djece. da li je to po zakonu i šta napraviti? unaprijed hvala.

Dijeli na drugim stranicama

E sad zavisi zbog čega je ovrha i da li ste na istu uložili pravodobni prigovor...

Ukoliko je kredit od banke pogledajte što piše u Ugovoru o kreditu (obično je napisano sitnim slovima koje nitko ne čita) a ponekad korisnici potpišu da pristaju na ovrhu cjelokupnih primanja u slučaju nevračanja...pa bi to moglo biti to.no premalo je pojedinosti...

U svakom slučaju osobnu invalidninu i dječji doplatak tražiti na račun 35. jer to su primanja izuzeta iz ovrhe...

digli smo kredit jer je muž išao na transplataciju, aneke ljekove smo morali kupovati, a skupi su užas jedan. neke smo naručivali izvana. ja sam bez posla, troje klinaca, podstanari. bubreg se držao sedam godina i prije godinu dana je odbacio, tako da sad opet transplatacija ako bog da.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija