Jump to content

Radnik želi dati otkaz

mvdodatno

Preporučene objave

Pozdrav

Radnik radi u firmi godinu dana (ukupni staž je 6+ godina neprekinuto). Sve je ok.

Radnik je našao novi, bolji posao i želi uskoro promjeniti firmu. Recimo da želi "dati" otkaz npr. 15.6. (važno radi komplikacija sa godišnjim odmorom). Recimo da nema više starog godišnjeg, a od novog je već nakupio po 2 dana za ovih prvih 6 mjeseci=12. Međutim, s obzirom na okazni rok, sigurno će ostati u staroj firmi i iza 1.7. čime će se ostvariti puni GO kod starog poslodavca.

Koje su sad najbolje opcije za radnika?

Da li da se pokuša sporazumno dogovoriti i u tom slučaju na što bi sve trebalo paziti, kakva su tu prava s obzirom na godišnji odmor (bilo da će poslodavac htjeti da ga se odradi bilo da se novčano isplati)? Da li je istina da ako radnik sporazumno raskida ugovor, da se "odriče" nakupljenog godišnjeg (bilo u danima ili novcima)? Da li dani GO idu u otkazni rok ako se sporazumno dogovore o otkazu i otkaznom roku od recimo 30 dana?

Možda poslodavac neće pristati na sporazumni, što onda? Da li da radnik da redovni otkaz radije? Kakve su tu onda kombinacije sa otkaznim rokom, danima GO koji će zahvatit 1.7., koliki je otkazni rok i da li GO ide u otkazni rok?

Znam da je moje pitanje dosta opširno, ali radi se o stvarnoj konkretnoj situaciji. Mislim da sam naveo sve parametre i okolnosti i zapravo me zanima najbolji scenarij, ili nedajbože najgori ako radnik negdje fula u koracima...

Kako najbolje postupiti, promjeniti firmu, pri tome ne pogriješiti pa ne ostvariti sva prava koja bi trebao, kako izvući maks iz piče sa neprenosivim danima godišnjeg odmora (koji ionako propada radi nesretnog kalendara - ništa od ljetovanja), što napisati ili ne napisati u zahtjev za sporazumni raskid, na što paziti da poslodavac ne podvali, itd?

Molim neke upute, sorry na dugačkom uvodu....

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija