Jump to content

Ponistavanje ostavinske...

durda

Preporučene objave

Imam jedno pitanje...i molila bih da mi sto prije pomognete.

prije 10 god. nakon smrti mog oca moja majka je trazila od mene i sestre da se odreknemo naseg dijela koji nam pripada u njenu korist da bi ostvarila vecu mirovinu...tako je rekla..posto sam ja u Australiji ,dala sam punomoc mojoj sestri koja zivi u istom dvoristu sa mojom majkom.Ali...sad se desava to da je majka zadnjih par godina pocela da svako malo tjera sestru van,a sestra je pazila oca tijekom cijele bolesti a sad pazi i nju...posto je situacija stvarno ozbiljna i moja sestra se vec psihicki razboljela od svakodnevne majcine torture izbacivanja nje i njene djece...a meni je licno rekla da je sve njeno ..da nas je posteno zeznula i da joj nemozemo nista...kad smo glupe...ja bih voljela da ako je ikako moguce da ponistim tu ostavinsku i zatrazim opet svoj dio koji mi pripada a tako i sestra...jel ona je vec 50 god...i nije zasluzila da je se maltretira iz dana u dan.Pa ako postoji nacin da se to uradi ,molila bih vas lijepo da mi objasnite sta da uradim,ovo bi napravila zbog sestrinog dusevnog mira ,ja licno se ne nalazim u tome posto imam porodicu ovdje u Australiji i sredjen zivot.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Nasljednička izjava je neopoziva, a s obzirom na vrijeme koje je proteklo teško biste se mogli pozvati i na nekakvu manu volje zbog koje bi se postupak eventualno mogao ponoviti.

Vaša situacija nipošto nije rijetka, ima puno slučajeva da se djeca kao nasljednici olako odreknu imovine u korist roditelja, često pod njihovima snažnim pritiskom, iako odricanje nije nužno da bi se roditeljima pomoglo, budući da postoje druge pravne mogućnosti da im se osigura mirna starost.

No, to saznanje vam nažalost ne može pomoći.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija