Jump to content

Obavezni Prekršajni Nalog za Prekoračenje Brzine


Rocky_Blood

Preporučene objave

Jučer me zaustavila policija zbog prekoračenja brzine u naselju..dopuštena brzina:50km/h..moja brzina:93km/h-10km/h (sigurnosna razlika) dakle moja brzina je 83km/h..

Ovo je prvi put da me policija zaustavila,dakle i prva kazna.. Imam 19 godina,dakle mladi sam vozač..kaznu sam dobio 2000kn a to je skoro cijela moja plaća..pa bih vas zamolio da mi date neki primjer prigovora koji bi podnio u policijsku postaju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napišite ga sami.

 

Na običan papir formata A4 (u dva primjerka) napisati svoje podatke, broj prekršajnog naloga, izričito priznati prekršaj i priložiti zadnje 3 platne liste ili izvod iz PK kartice i potvrdu iz porezne o imovinskom stanju.

 

Time se policijski nalog stavlja van snage, a sud će vanraspravno odlučiti o prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ime Prezime

OIB

Mjesto stanovanja i kućni broj

 

 

 

 

 

Na Broj: (broj prekršajnog naloga)

 

 

 

 

Prekršajnom Sudu u ________

 

 

Prigovor na prekršajni nalog

 

 

 

Prekršajnim nalogom prometne policije ___________ dana 08.06.2011. kažnjen sam novčanom kaznom u iznosu od 2000 Kn za prekršaj iz članku 53. stavku 1. Zakona o 2SPC kažnjiv po članku 53. stavku 1. istoga zakona.

U zakonskom roku podnosim prigovor jer nisam u financijskoj mogućnosti platiti kaznu. Do sada nisam niti ću ubuduće činiti prekršaje. Te Vas molim da za navedeni prekršaj izrečete OPOMENU ILI UPOZORENJE ili da mi Prekršajni sud odredi RAD ZA OPĆE DOBRO.

Te svoje tvrdnje spreman sam dokazati i stoga tražim redoviti prekršajni postupak na sudu gdje ću iznijeti obranu i dokaze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ime Prezime

 

 

U PP ______, 10.06.2011.

 

 

 

 

 

 

 

evo jel ovako dobro?.prvi put mi je ovo..pa bi bio zahvalan da mi ukažete ako ima kakva greška..hvala puno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne tražiti redoviti prekršajni postupak, to je dvosmislena izjava u kojem je moguće poricanje prekršaja, a tada sud može izvršiti suočenje okrivljenika i svjedoka.

 

Tražiti redoviti prekršajni postupak samo ako se poriče prekršaj ili želi dobiti na vremenu (a i to je uzaludno), a ako se prekršaj priznaje treba ga izričito priznati i priložiti odmah sve dokaze.

 

To je sve, sad sami odlučite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je zgodan primjer!

 

U njemu sve stoji što je napisano...

 

Poštovani sude!

 

Dana 02.03.2009. godine ja sam, vozeći svoje motorno vozilo, kraj ceste zamijetio neki okrugli znak s crvenim obrubom u kojem je na bijeloj podlozi stajao broj 70 (slovima: sedamdeset). Ali, pokraj tih brojeva unutar znaka nije stajala nikakva oznaka koja bi označavala mjernu jedinicu na koju se taj broj odnosi.

 

Kako i sami znate Hrvatski sabor je Ukazom o proglašenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice određene na temelju međunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Hrvatsku, i da su zato u RH zakonite mjerne jedinice SI sustava.

 

U toj uredbi piše da je mjera za duljinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda.

Izvedenica za brzinu je, kao što svi znamo iz fizike, jedinicaduljine kroz vrijeme.

 

Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica, za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RH međunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila.

 

Dakle, da se radi o mjeri iz SI sustava. Ne mogu zato zamisliti da djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova krše jedan od temeljnih Zakona u RH.

 

Naime, ja sam vozeći svoje motorno vozilo, cijenjeni sude, pretpostavio da se na znaku radi o mjernoj jedinici za brzinu, koja je po SI sustavu metar u sekundi (m/s).

 

Vjerovao sam da se brojka na znaku odnosi na 70 m/s, što je, kad se preračuna, nešto više od 250 km/h.

 

Budući da sam ja vozio samo 180 km/h, što je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (odnosno 252 km/h), uljudno molim da se poštuje Ukaz o proglašenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lipnja 1993. godine (NN 58/93) da mi se u skladu s time vrati moja vozačka dozvola, koju su mi revnosni prometni policajci očito bespravno oduzeli.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija