Jump to content

kako sastaviti tužbu radi ostvarenja nužnog djela


kobac40

Preporučene objave

otac moje supruge ostavio je oporučno imovinu njenoj djeci iz prvog braka(koja žive s ocem). U oporuci navodi da je razlog izostavljana supruge iz oporuke maltretiranje od iste i njenog supruga(mene),što nije istina,samo nam je zapovjedio da se iselimo iz njegove kuće osam mjeseci prije svoje smrti, što smo mi i učinili.Razlog iseljena je bio što starac(njen otac) nije mogao provoditi svoje hirove tipa da budemo poslušni i radimo,spavamo i jedemo kad on to želi jer je njegova kuća i td iako smo imali svoja primanja i nismo ovisili o njemu nego on o nama.Napominjem da su tada njena djeca bila s nama i da znaju da maltetiranja nije bilo te sve o hirovima starca.

Uglavnom... supruga želi nužni dio i treba sastaviti tužbu protiv svoje djece (nasljednika-maloljetnih)kojima je sad skrbnik njihov otac.napominjem da je supruga priznala oporuku u cijelosti ali tražeći svoj nužni dio.

molim za savjet ili OBRAZAC kako sastaviti tužbu odnosno danje postupanje u postupku s obzirom da smo dobili riješenje da moramo pokernuti sudski postupak protiv nasljednika.

hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da se vjerojatno radi o imovini veće vrijednosti, da bi protustranke mogle potegnuti argument nedostojnosti nasljeđivanja što bi zakompliciralo postupak i da prividno mala pogreška u odnosu na pravila parničnog postupka može imati velike posljedice, svakako bi bilo dobro da za to angažirate odvjetnika.

 

Odvjetnika ne morate opunomoćiti da vas zastupa nego samo da vam sastavi tužbu, a kasnije ga možete konzultirati prema potrebi, ali bi ipak bilo najbolje da ga opunomoćite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija