Jump to content

prekršajni sud i zastara


anonimno

Preporučene objave

zaboravila sam napisati da sam na prekršajnom sudu djelo priznala i da sam se žalila na visinu novčane kazne. Kako mi nisu odgovorili na žalbu ima već godina dana znači li to da je nastupila zastara i ako jeste znači li to da onda uopće nisam osuđena za prekršaj te da više ne moram brinuti da bi mi taj podatak mogao ugroziti posao?

Molim vas pomozite...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisi (jos) osudjena za prekrsaj, ali nije niti nastupila zastara, niti mozes biti sigurna da je slucaj pao u zastaru ako prodje 2 god od prekrsaja, a ti ne dobijes nista... medjutim vrlo vjerojatno tom slucaju dajes preveliki znacaj i bespotrebno se brines za posao, kakve veze bi prek. kaznjavanost imala sa poslom i zasto bi isti zbog toga bio ugrozen?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost,ne dajem previše značaja. Poletjela mi je ruka i ozlijedila sam svoje dijete a radim u školi.Da mogu vratiti vrijeme to sigurno nebi više učinila.Ali po novom zakonu onaj ko je osuđen za nasilje u obitelji nesmije raditi sa djecom.Zato mi o tome ovisi posao.Ne želim strepiti misleći hoće li netko saznati za tu presudu.Zato mi je važna zastara.A ako sam razumjela čak ni nakon 2 godine ako mi ne dođe odgovor na žalbu ne mogu biti sigurna da je nastupila zastara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ako sam razumjela čak ni nakon 2 godine ako mi ne dođe odgovor na žalbu ne mogu biti sigurna da je nastupila zastara?

 

da... dogadja se da prodju i tri godine od prekrsaja, a onda dodje preporucena, a unutra pravomocno rjesenje vps-a kojim se potvrdjuje 1-stupanjsko s datumom unutar zastarnog roka.

plus, pazi, nije za sve prekrsaje zastara 2 god. ne znam napamet za konkretno, ali ako vec nisi, provjeri je li zakonom po kojem si kaznjena propisana duza zastara od one 2-godisnje iz zp-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija