Jump to content

zahtjev za naknadu štete nakon 3 godine

Preporučene objave

objavljeno:

Ne znam gdje da pitam pa sam se evo registrirala ovdje. Imam 19 godina i studentica sam. 2008.godine uzrokovala sam kao pješak prometnu jer sam prešla na crveno jer nisam vidjela auto trčeći jer je bio mrak i padala je tuča (zato sam trčala). Žena koja je vozila je stala,pozvala hitnu koja me pokupila,došli su zamnom u bolnicu,razgovarali s mojim roditeljima i zbilja su bili korektni s obzirom da sam ja kriva. kontaktirao nas je koliko se sjećam neki odvjetnički ured ili udruga,savjetovali su da tužimo na osnovi neke šeme o podjeljenoj krivnji,jače motorno vozilo,nemam pojma. mi smo smatrali da nema potrebe jer mi nije ništa strašno i uostalom ja sam uzrokovala to. ja sam zadobila lakše ozljede,potres mozga,par šavova na glavi i uglavnom ništa strašno, vozačica i suvozač nisu bili ozlijeđeni,niti je autu bilo šta. Jučer sam dobila od HZZO-a zahtjev za naknadu štete na određeni iznos. Piše kako je osiguranica ta i ta (vozačica) zadobila tjelesne ozljede u nesreći i kako je za liječenje platio zavod. sad ono što ne razumijem - umoljavamo Naslov da iznos štete uplati u korist računa državnog proračuna i sad ide broj računa. Zatezna kamata obračunava se od dana plaćanja svakog pojedinačnog računa i uplaćuje se zasebno, a od 1.1.2008.godine nadalje po stopi 14% godišnje, a u slućaju promjene stope zateznih kamata,prema eskontonoj stopi HNB koja je vrijedila zadnjih dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu uvećanoj za pet postotnih poena ,a koje ste dužni uplatiti u korist računa Državnog proračuna. Ukupno dugovanje moli se uplatiti u roku od 8 dana po primitku zahtjeva ili da nas u istom roku izvijestite o neprihvaćanju postavljenog zahtjeva.

Što mi je činiti? kakve božje kamate od 2008.na iznos ako sam ja zahtjev dobila sad?? ako netko zna nešto o tome,molim savjet :misli:

odgovoreno:

dali je protiv tebe vođen postupak

zbog izazivanja prometne nesreče .

dali si od strane suda proglašena krivom za nezgodu.

dali je bila policija i dali je napravljen zapisnik .

trebalo je uraditi i alko test.to su bitne činjenice.

obično za prometnu budu krivi vozači zbog neprilagođavanja uvjetima na cesti a pješak može snositi dio krivice.

ako nema presude nisi dužna platiti traženi trošak za "liječenje "

HZZO-u nemoj potpisivati nikakav papir u koj bi moglo biti priznanje duga (ako dug priznaš dužna si ga i vratiti)

uzrokovala si nezgodu i jedina nastradala ?

odgovoreno:

hm,išla sam na prekršajni sud,nisam proglašena krivom, policija je bila u bolnici,napravili su zapisnik,morala sam na alkotest,nisam konzumirala alkohol,rekla da sam prešla na crveno i sve ovo što sam napisala. a praktički sam podletila pod auto,nitko nije drugi stradao.

odgovoreno:

ako nisi proglašena krivom

tada odbij platiti potraživanje .

ako od strane suda nisi proglašena krivom nisi dužna platiti traženi iznos .

neko mora biti kriv za nezgodu.

dali je protiv vozača automobila pokrenut postupak.

odgovoreno:

Članak 38.

(1) Vozač je dužan obratiti pažnju na pješake koji se nalaze na kolniku ili stupaju na kolnik.

(2) Kad prilazi obilježenome pješačkom prijelazu, vozač mora upravljati vozilom s osobitim oprezom i voziti takvom brzinom da, u slučaju potrebe, može pravodobno zaustaviti vozilo ispred pješačkog prijelaza.

pješak je kriv samo ako se nebrani ili prihvati krivnju.

smatram da je u u navedenom slučaju krivnja trebala biti podjeljena.

odgovoreno:

provjeri u policiji dali je protiv vozača pokrenut postupak

ako nije zašto nije .

dali je izvršen alko test .

za navedene radnje je potrebno angažirati odvjetnika

a i za zastupanje zbog naplate "duga"

može biti jeftinije nego da se sama zastupaš.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija