Jump to content

kako do alimentacije?


nana37

Preporučene objave

Moj bivši suprug je otišao u inozemstvo.Tamo je već dugi niz godina i njegova adresa mi je nepoznata.Za djecu se uopče ne brine i ne viđa ih.Rastavljeni smo 12 godina i nijednom nije platio alimentaciju.postoji li mogućnost da ga natjeram da izvrši svoje zakonske obaveze i kako.Kome da se obratim?Moje kćeri su u srednjoj školi i zaista mi je teško pratiti njihove potrebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da vam pokušam pomoći!

trebate prijaviti na državno odvjetništvo zenemarivanje djece i ne plačanje alimentacije, tada odvjetništvo podiže kaznenu prijavu protiv njega. sud ga traži na adresi gdje je bio prijavljen , ne pojavljuje se. sud raspisuje potragu s mjerom UHITITI , bilo gdje u hrvatskoj kada dođe u RH biti će prilikom bilo koje kontrole uhičen, tada mu prijeti opasnost da ode u zatvor, ali ako on ili njegova supruga želi uplatiti lovu koju je trebao platiti za uzdržavanje može i biti oslobođen.

valjda taj čovjek ima nekoga u hrvatskoj , ili ima negdje neku rodbinu bilo gdje u svijetu , pa nije pao s MARSA.imaju li ta djeca djedu i baku ,strica , tetka bilo koga sa njegove strane, pa nekako doznati gdje se nalazi , makar u kojoj je zamlji , .nadalje po međunarodnim ugovorima postoji sporazum među mnogim zemljama , sad treba doznati gdje je i vidjeti dali je ta zemlja članica potpisnika sa hrvatskom -neznam točno o kojim se radi međunarodnim ugovorima , ali ako treba mogu pronaći.

ukoliko je u nekoj zemlji potpisnici međunarodnog ugovora onda če ga tamošnje vlasti prisiliti na to da plača alimentaciju.

komplicirano i jako sporo , ali treba krenuti od nečega pa čete jednog dana vjerojatno dobiti zaostatke s kamatama , i tako preuzeti svotu kredita koji ste godimama plačali .

nadam se da sam vam pomogao makar malo!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija