Andrusko objavljeno: 21. lipanj 2011. Dijeli objavljeno: 21. lipanj 2011. Poštovanje, vodim spor sa domom zdravlja u Lici zbog neplaćenih prekovremenih sati i slobodnih dana. Spor se vodi oko 5 godina. Sudski vještak je izvještačio jednu (za moj pojam pozamašnu cifru), i kako mi reče moja odvjetnica iz Trogira sad se čeka očitovanje vještaka( već preko 6 mjeseci). Zanima me da li je pametno pokušati tražiti presudu u razumnom vremenskom roku i da li bih time naštetio sebi i odvjetnici? Hvala za savjet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 21. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 21. lipanj 2011. Tim činom ne bi naštetio nikome i on je prema ovim navodima iz gornjeg posta potpuno opravdan (5 godina???), no u svakom slučaju konzultacija s odvjetnicom oko tog pitanja nikako nije na odmet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andrusko odgovoreno: 27. lipanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 27. lipanj 2011. Da, taj spor traje već pet godina. Danas sam uspjeo kontaktirati odvjetnicu i ona misli da to nije pametno jer bi se na taj način "zamjerilo" sucu. Kaže da je bolje "ne pilati" granu na kojoj se sjedi i sad više nisam pametan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mmimmi odgovoreno: 27. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. lipanj 2011. Uopće ne vidim u čemu je problem. Podnošenje zahtjeva za naknadu štete zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku je sasvim uobičajen (na žalost) i logičan potez ukoliko sud dulje vrijeme ne radi svoj posao, tj, ima dulje vrijeme pasivnosti. To je, također, još jedini način da se suci natjeraju da rade posao za koji su plaćeni, i sudovi su danas sve više zatrpani takvim zahtjevima. Odluku o tome da li je pravo na suđenje u razumnom roku povrijeđeno donosi drugostupanjski sud. A zamjeranje sucu, glupost! Jedino ako nisu frendovi pa mu štiti leđa. Na kraju krajeva, uvijek možete promijeniti odvjetnika. Samo naprijed! pozz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 27. lipanj 2011. Dijeli odgovoreno: 27. lipanj 2011. Svakako napišite požurnicu u kojoj molite izradu nalaza i mišljenja vještaka. Pa taj ste trošak predujmili, odnosno platili taj posao i imate pravo tražiti taj nalaz. To čak nema veze ni sa sucem, jer ne određuje on tempo rada vještaka. Ali kad vidi požurnicu možda napiše rješenje i pozove vještaka na dostavu nalaza i mišljenja. Ako podnesete zahtjev, spis ide na viši sud, a time ste još dalje od presude... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andrusko odgovoreno: 21. rujan 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2011. Zahvaljujem se na dosadašnjim savjetima. Poslao sam Zahtjev Sudu u Gospiću koji je zaprimljen 18.07.2011. Zanima me da li postoji neki rok u kojem se predmet mora riješiti? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andrusko odgovoreno: 29. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 29. prosinac 2011. Županijski Sud je odredio datum do kad se predmet treba riješiti ( u roku od 10 mjeseci), te je odredio i naknadu štete koja mi se mora platiti, taj rok je istekao 18.12.2011. Posloao sam Zahtjev za isplatu na moj račun Min. pravosuđa, do danas nisam dobio nikakv odgovor, te me zanima što sad? Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mmimmi odgovoreno: 3. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2012. Ministarstvo bi trebalo izvršiti plaćanje naknade štete u roku od 3 mjeseca od zaprimanja zahtjeva za isplatom. No, to je samo načelno, jer plaćanja obično kasne i po nekoliko mjeseci. Ako je istekao rok od 3 mjeseca, pošaljite im požurnicu, a ako se na to ogluše, onda opomenu pred ovrhu. U svim slučajevima koje znam, nakon opomene isplata je išla vrlo brzo. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mmimmi odgovoreno: 3. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2012. Ministarstvo bi trebalo izvršiti plaćanje naknade štete u roku od 3 mjeseca od zaprimanja zahtjeva za isplatom. No, to je samo načelno, jer plaćanja obično kasne i po nekoliko mjeseci. Ako je istekao rok od 3 mjeseca, pošaljite im požurnicu, a ako se na to ogluše, onda opomenu pred ovrhu. U svim slučajevima koje znam, nakon opomene isplata je išla vrlo brzo. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
yanni odgovoreno: 3. siječanj 2012. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2012. Probajte nazvati Ministarstvo i tražiti nekoga tko je nadležan za vaš predmet da vam kaže kada otprilike možete očekivati uplatu ( moje iskustvo pozitivno!) Tako sam ja napravila, nisam dobila uplatu baš u roku, ali nije bilo ni nekog predugog čekanja kao što sam očekivala. A što se tiče roka koji je odredio Župan.sud za rješavanje predmeta, puno sreće! Oni se ni sami ne drže onoga što odrede. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andrusko odgovoreno: 5. siječanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2012. Nazvao sam Ministarstvo, rečeno je da se isplata neće izvršiti do sredine veljače t.j. do donošenja novog proračuna. Sad ipak imam neku informaciju. Svima lijepa hvala za savjete Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andrusko odgovoreno: 5. lipanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 5. lipanj 2012. Evo mene opet, saga se nastavlja, naime sud je donio presudu u kojoj se prihvaća zahtjev tužitelja, sad ide rok od 15 dana za ev. žalbu. Kako odvjetnica kaže do sad se tuženik uvijek žalio. Zanima me da li postoji neki rok u kojem bi Županijski sud u Gs to trebao riješiti hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Andrusko odgovoreno: 13. srpanj 2016. Autor Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2016. Opet se javljam nakon 4 godine, pretpostavljate- DA SPOR JOŠ TRAJE... Dvije presude općinskog suda u moju korist i sad po treći put ponovno vraćeno na 1.stupanj. Da li je moguće tražiti promjenu nadležnosti županijskog suda? (radi se o ŽS u Gospiću) Unaprijed se zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.