Jump to content

Presuda u razumnom vremenskom roku

Andrusko

Preporučene objave

Poštovanje, vodim spor sa domom zdravlja u Lici zbog neplaćenih prekovremenih sati i slobodnih dana. Spor se vodi oko 5 godina. Sudski vještak je izvještačio jednu (za moj pojam pozamašnu cifru), i kako mi reče moja odvjetnica iz Trogira sad se čeka očitovanje vještaka( već preko 6 mjeseci). Zanima me da li je pametno pokušati tražiti presudu u razumnom vremenskom roku i da li bih time naštetio sebi i odvjetnici? Hvala za savjet.

Dijeli na drugim stranicama

Uopće ne vidim u čemu je problem. Podnošenje zahtjeva za naknadu štete zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku je sasvim uobičajen (na žalost) i logičan potez ukoliko sud dulje vrijeme ne radi svoj posao, tj, ima dulje vrijeme pasivnosti. To je, također, još jedini način da se suci natjeraju da rade posao za koji su plaćeni, i sudovi su danas sve više zatrpani takvim zahtjevima. Odluku o tome da li je pravo na suđenje u razumnom roku povrijeđeno donosi drugostupanjski sud. A zamjeranje sucu, glupost! Jedino ako nisu frendovi pa mu štiti leđa. Na kraju krajeva, uvijek možete promijeniti odvjetnika.

Samo naprijed!

pozz

Svakako napišite požurnicu u kojoj molite izradu nalaza i mišljenja vještaka.

Pa taj ste trošak predujmili, odnosno platili taj posao i imate pravo tražiti taj nalaz. To čak nema veze ni sa sucem, jer ne određuje on tempo rada vještaka.

Ali kad vidi požurnicu možda napiše rješenje i pozove vještaka na dostavu nalaza i mišljenja.

Ako podnesete zahtjev, spis ide na viši sud, a time ste još dalje od presude...

• 2 mjeseci kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Županijski Sud je odredio datum do kad se predmet treba riješiti ( u roku od 10 mjeseci), te je odredio i naknadu štete koja mi se mora platiti, taj rok je istekao 18.12.2011. Posloao sam Zahtjev za isplatu na moj račun Min. pravosuđa, do danas nisam dobio nikakv odgovor, te me zanima što sad?

Unaprijed hvala

Ministarstvo bi trebalo izvršiti plaćanje naknade štete u roku od 3 mjeseca od zaprimanja zahtjeva za isplatom. No, to je samo načelno, jer plaćanja obično kasne i po nekoliko mjeseci. Ako je istekao rok od 3 mjeseca, pošaljite im požurnicu, a ako se na to ogluše, onda opomenu pred ovrhu. U svim slučajevima koje znam, nakon opomene isplata je išla vrlo brzo.

Sretno!

Ministarstvo bi trebalo izvršiti plaćanje naknade štete u roku od 3 mjeseca od zaprimanja zahtjeva za isplatom. No, to je samo načelno, jer plaćanja obično kasne i po nekoliko mjeseci. Ako je istekao rok od 3 mjeseca, pošaljite im požurnicu, a ako se na to ogluše, onda opomenu pred ovrhu. U svim slučajevima koje znam, nakon opomene isplata je išla vrlo brzo.

Sretno!

Probajte nazvati Ministarstvo i tražiti nekoga tko je nadležan za vaš predmet da vam kaže kada otprilike možete očekivati uplatu ( moje iskustvo pozitivno!) Tako sam ja napravila, nisam dobila uplatu baš u roku, ali nije bilo ni nekog predugog čekanja kao što sam očekivala. A što se tiče roka koji je odredio Župan.sud za rješavanje predmeta, puno sreće! Oni se ni sami ne drže onoga što odrede.

• 4 mjeseci kasnije...
  • 4 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija