virtual objavljeno: 23. lipanj 2011. Dijeli objavljeno: 23. lipanj 2011. Kao prvo pozdravljam sve. Nisam iz Hrvatske, zivim u Bosni ali mislim da su nam zakoni ured isti, pa se nadam da mi mozete pomoc. Radi se o mom ocu. Receno mu je da dodze za 2-3 dana u radnu knjizicu jer je dobio otkaz kao i ostali uposleni firme. Firma je bila pod stecajem, kupio je novi vlasnik. Obecao je ostavit sve radnike i uplatit 8 neizmireni plata i izmirit ostale obaveze (penziono, zdravstveno.), kao sto mozete vidjet ovdje http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/biznis/33103-uspio-cetvrti-pokusaj-prodaje-ekor-komerc-kupio-zenicki-inpek.html Plate i osiguranje nisu uplatili i plus su krenili otpustat vecinu radnika. Prekrsili su obecanje i radnike koji su vecinom radili preko 25god u toj firmi sutaju napolje bez iceg. Cilj im je valjda starim radnicima otkaze podjelit, a nove mlade radnike sa Biroa zaposlit jer Biro placa za njih prvi nekoliko mjeseci. Otac mi ima preko 30 neizmireni plata, 2 god neuplacenog socijalnog i zdravstvenog osiguranja. Kao slag na tortu, otac mi je na bolovanju vec 2 sedmice i neki dan ga zovu da dodze po knjizicu za koji dan jer je dobio odkaz pred penziju, ja mislim da to zakonski nesmiju radit. Sad je moje pitanje, imajul to pravo radit sa radnicima, i bili imo ikakve sanse na sudu. Da odem sa ocem obratit se advokatu. Ako nemamo nikakve sanse da ne trosimo pare na advokata bezveze. Molim za brzu pomoc, jer je stvar vrlo hitna. Hvala svima unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.