Jump to content

Naplata neisplaćenih plaća

Preporučene objave

objavljeno:

Ovak

Danas sam bila na inspekciji kako bi prijavila poslodavca koji mi duguje neisplaćene plaće. Imam obračune za sve mjesece za koje plaća nije isplaćena. Međutim, inspekcija ne može ništa jer na obrascima piše "obračun plaće", umjesto "obračun neisplaćene plaće".

Jesu li u računovodstvu trebali znati da sa tim nazivom trebaju izdati obračun, ne znam. Ako netko zna, molim odgovor.

Inspektor je rekao da jedino mogu podnjeti tužbu općinskom sudu. Kako nemam novaca za angažiranje odvjetnika i ne spadam u kategoriju onih koji mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć, mogu tužbu podnjeti sama ako se želim natezati. Otišla sam na sud raspitati se što i kako, kojim redosljedom, no na sudu mogu i smiju jedino reći da napišem tužbu, te to urudžbiram, pa čekam da me pozovu na ročište. Kako točno napisati tužbu, rečeno mi je da pogledam na internetu???

Poslodavci nisu u Zagrebu, nisu ni u Hrvatskoj. Mogućnosti za zavlačenje je na pretek.

Poanta je da na sudu nitko ne smije dati ozbiljniji savjet od rečenice "Napišite i urudžbirajte tužbu, pa čekajte ili uzmite odvjetnika". Da, to je logika, ali ja sam tražila samo jednu osobu da mi detaljno objasni točnu proceduru i kaže, onako iskreno, ima li smisla tužbu uopće podnositi i koliko uopće traju takvi postupci i koštaju, što se tiče odvjetničkih naknada. Pa da dođem, na taj način, do odgovora isplati li se ulaziti u tužbu ili ne.

Ako tko ima kakav savjet bila bi zahvalna. :misli:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija