anonimno objavljeno: 3. travanj 2006. objavljeno: 3. travanj 2006. U mom slučaju dva vlasnika imamo po ½ vlasništva nad dvije parcele. Željeli bi o napraviti zamjenu tj. da svatko od nas bude cjeloviti vlasnik pojedinog zemljišta. Kojim se to ugovorom regulira? Kupoprodajnim ili diobenim? I da li u toj situaciji moramo plaćati porez na promet nekretnina? Hvala na odgovorima Citiraj
anonimno odgovoreno: 3. travanj 2006. Autor odgovoreno: 3. travanj 2006. evo, baš sam neki dan imala identičnu situaciju... bez problema smo napravili diobni ugovor (kod odvjetnika), i bez problema je provedeno u gruntovnici, ne plaća se nikakav porez... neka vam odvjetnik napravi diobni ugovor i dajte mu punomoć neka vam i provede u gruntovnici... naravno, tu su vam jedino još troškovi ovjere potpisa na ugovoru kod javnog bilježnika i troškovi uknjižbe vlasništva u gruntovnici... sve u svemu, negdje oko 500,00 kn... pozdrav! Citiraj
anonimno odgovoreno: 4. travanj 2006. Autor odgovoreno: 4. travanj 2006. Kad smo već kod diobenog ugovora moj odvijetnik mi je naplatio cca 1000Eur-a? Vrijedenost zemljišta je cca 50.000 Eura? Da li je to u skadu sa odvetničkom tarifom? Citiraj
Svilena odgovoreno: 4. travanj 2006. odgovoreno: 4. travanj 2006. Da, u redu je... sastav takvog ugovora ide prema vrijednosti zemljišta, znači izašlo bi oko 6.250,00 kn + PDV 1.375,00 kn = 7.625,00 kn., a to vam izadje cca 1.000,00 eura. PDV ide ukoliko vam je izdao račun, a vjerojatno jest, jer mora. Pozdrav! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.