Jump to content

Fina


Sonja23

Preporučene objave

Molim pomoc,fina mi je sjela na placu sa dugom od porezne uprave,kredita,...

Ja sam zatvorila obrt 06.2010.,a imam dug na poreznoj kartici od 2006.Zanima me da li ce mi Fina skidati trecinu place,sad kad odem na biro,jer sam godinu dana radila nakon obrta,i da li dug ide u zastaru i kada ako je sad Fina preuzela naplatu potrazivanja,

Molim odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Prema članku 91. Ovršnog zakona od ovrhe su izuzeti: primanja po osnovi zakonskoga uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenja zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja, primanja po osnovi naknade zbog tjelesnoga oštećenja prema propisima o invalidskom osiguranju, primanja po osnovi socijalne skrbi, primanja po osnovi privremene nezaposlenosti, primanja po osnovi dječjega doplatka, primanja po osnovi stipendije i pomoći učenicima i studentima, naknada za rad osuđenika, osim za tražbine po osnovi zakonskoga uzdržavanja te za tražbine naknade štete prouzročene kaznenim djelom osuđenika, primanja po osnovi odličja i priznanja.

 

Dakle, primanja po osnovi privremene nezaposlenosti spadaju u kategoriju izuzetih slučajeva od ovrhe. No, bez obzira na to, što prije se javite u najbližu poslovnicu Fine i tražite otvaranje Posebnog računa na koji će Vam se isplaćivati naknada jer banke skidaju do lipe s računa po nalogu Fine. Svakako to učinite.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija