PrinzEugen objavljeno: 5. srpanj 2011. Dijeli objavljeno: 5. srpanj 2011. Pozdrav, Kupio sam stan u zgradi sa 6 stanova (novogradnja) te sam se zajedno sa drugim stanarima neugodno iznenadio kada nam je jednog dana garaža poplivala tj. u njoj je bilo skoro pola metra vode. Zvali smo hitno investitora koji je problem riješio i tek tada nas upoznao sa stvarnim problemom. Zgrada se nalazi u mjestu bez kanalizacije i bez kanala oborinskih (slivnih) voda. Zgrada ima uporabnu dozvolu i po tom pitanju je pravno čista, ali ostali kupci zajedno samnom nismo znali za potopne pumpe koje oborinske vode ispumpavaju kada se skupi određena količina u prostoru koji ima nižu točku od točke dna garaže. Investitor je to napravio da radi automatski na način kada voda dosegne neki nivo pumpe se pale .... Pumpa je spojena na zajedničku potrošnju električne energije za ulaz broj 1 (moj ulaz). Zgrada koja je naslonjena na našu zgradu ima drugi ulaz i isti broj stanova i kompletna drenaža oborinskig i slivnih voda dolazi do prostorije u kojoj je pumpa. Njihova garaža također je poplavila, ali oni smatraju da nemaju ništa sa pumpama oborinskih voda (što se tiče električne energije). Uvidom u model pumpe koja se koristi saznali smo da košta cca. 50,000.00 Kn jer je velikog kapaciteta i izdržljivosti. Zanima nas sljedeće pošto želimo potpisati ugovor sa nekim od upravitelja: Pošto nismo znali za pumpe, a ni prostor u kojem se pumpe nalaze, a u niti jednom elaboratu i ugovoru se ne spominju niti smo upoznati o njima u vrijeme kupnje - tko je i u kojoj mjeri odgovoran za ispravnost, štetu, električnu energiju i sve što se veže za oborinske vode i pumpe. - da li upravitelj s kojim potpišemo ugovor može preuzeti održavanje pumpi - da li drugi ulaz (posebna katastarska čestica) snosi troškove održavanja pumpi i potrošnju električne energije u istoj mjeri kao i naš ulaz. - da li ima smisla sudskim putem riješavati problem što investitor nije upoznao kupce o postojanju gore svega navedenog Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.