Jump to content

pravo ili politologija- što odabrati


deich777

Preporučene objave

Moje misljenje - svaki faks ima svoju vaznost ako postoji u nekoj drzavi i nista ne treba omalovazavati. A sad nam se otvara problem organiziranosti te drzave i njene svjesnosti o potrebama kojeg zanimanja ... a posto nasoj drzavi to ne ide i unistila je svoju privredu koja je i "korisnik" tih akademskih građana ili ju je pak usmjerila na, po meni, krivi put koji trazi zanimanja koja nemaju konstruktivno-stvaralacku vrijednost ...

Ugl...ponavljam..trazili ste nasa osobna misljenja... studirati politologiju u Hrvatskoj - ne. Komentar studija politologije cu zadrzati za sebe ... a sto se tice onog drugog smjera na tom faksu - novinarstva...hm...lijep je to posao, na filmu, ali podsjetimo se samo kakva je ono sloboda medija u Hrvatskoj...da.

Studij prava - muka, kalvarija, svi krugovi pakla odjednom - kazem za zagrebacko pravo, ali kolko cujem nije ni drugdje drugacije. Ali s druge strane, neizmjerno zanimljiv faks, po meni najdublje materije koje je ljudski um proizveo u drustvenoj sferi doticu se na pravnom fakultetu. No postoji i treca strana, uzalud ti sva filozofija i zanimanje za to kad moras ucit brzinom svjetlosti zbog same koncepcije faksa(za koju ne kazem da je namjerno losa, nego ne moze biti bolja u ovim uvjetima hrvatskog visokog skolstva), i nemas se vremena puno posvetiti nekom predmetu koji te recimo vise zanima. I zbog svega toga pravo slovi kao faks za one koji znaju samo uciti napamet, sto naravno nije istina.

Ugl. pravo prije politologije. Iz cistog razloga sto na pravu barem dotaknes i druge sfere koje s tom diplomom omogucavaju siri spektar mogucnosti zaposljavanja nego jedna politologija. Naravno, sve ovisi o afinitetima osobe, moze jedan politolog biti najbolji u poslu koji bi po nekoj pretpostavci trebao raditi pravnik ( naravno ne mislim sad na poslove koji su usko vezani za pravnu struku) ... ali smatram da sa zavrsenim pravnim faksom pokrivas vise podrucja nego sa zavrsenim bilo kojim smjerom na politologiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija