Jump to content

nije srna, vepar je


anonimno

Preporučene objave

Molim za mšljenje.

Dana 30.03. u večernjim satima naletio sam s vozilom na divlju svinju, van naselja, na državnoj cesti, koja prolazi kroz šumu (lovište nekog lovačkog društva).

Pozvao sam policiju koja je izašla, sastavila zapisnik o očevidu, poslikala i sve drugo.

Nisam bio "pod gasom", tragova kočenja nije bilo (vozio sam oko 80km/h), niti je bilo svjedoka.

Zanima me da li će policija podnijeti kakvu prijavu protiv mene ili ću ja moći štetu ostvariti od lovačkog društva (auto je totalka).

E da, zaboravio sam na cesti, negdje na oko 1,5km prije mjesta udara nalazi se znak opasnosti "divljač na cesti", ali ja jednostavno divlju svinju nisam mogao izbjeći-iznenada se stvorila na cesti.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ovoj situaciji tesko da je policija kadra sama podnjeti prijavu protiv tebe, njihov maksimalni domet je ako ima traga kocenja i ako su im vec dali gotove tablice za konkretnu prometnicu iscitati iz tih tablica orijentacijsku brzinu (podloznu pobijanju, oni imaju univerzalne tablice sa srednjim vrijednostima i koje podrazumijevaju sva 4 blokirana kotaca u punoj duljini) i na osnovu nje teretiti za suodgovornost...

e sad, sto ce osiguravajuce drustvo raditi, hoce li te isplatiti ili tjerati u parnicu, pa onda predlagati prometno vjestvo koje bi odgovorilo na pitanje koliko si vozio, zasto nema traga kocenja (ima li abs-a?), je li to bio prekrsaj, ako je, je li nalet bio izbjeziv da si se kretao propisnom brzinom ili ako nije bi li steta bila manja itd. to se ne moze znati...

u svakom slucaju, zgodno je sto divlje svinje, a pogotovo divlje svinje smrtno stradale u prometnim nezgodama ne govore, a i dok su zive, nemaju prometnu kulturu pa ne gledaju lijevo-desno prije nego sto stupe na kolnik + obicno i trce pa brzo nalijecu s lijeve/desne bocne strane, ali malo je nezgodno sto postoji znak koji vozace upozorava na mogucu divljac na cesti...

sve u svemu, nema odgovora, ti ces najvjerojatnije od policije dobiti "cist" zapisnik, ali on ne obavezuje osiguravatelja, zapisnik nije pravomocna presuda, pa dalje kako osiguravatelj procijeni, sto mu se vise isplati, postena nagodba ili sud, a ako sud, onda onako kako vjestak izracuna... ma tesko je ovako na nevidjeno, ali po ovome sto si opisao - zvuci dobro (po tebe)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija