Jump to content

Prava studenata


boleo89

Preporučene objave

Ovako, imam pitanje vezano uz prava koja mi studenti imamo, pod tim ne mislim na prava prehrane, prijevoza i raznoraznih subvencija, nego me zanima nekoliko slucajeva konkretnih.

Pa da pocnem

 

Prvo imam pitanje, sto se tice kolokvija, oni bi tu trebali olaksat stvari, ako covijek kolokvira, zasto mora na usmeni ici branit ocijenu? I zasto ako je usmeni ispit ipak neki profesori opet stavljaju nesto na papiru, cemu taj naziv "usmeni"?

 

Kako to da i kad vidis kod predavanja tog papira na usmenom i ak vidis gresku nesmjes ju ispravit?

 

Kako je moguce da profesor me pusti na usmeni koji njemu pase, a ne sa svima ostalima, jer nisam mogo prijavit na studomatu ispit koji sam trebo, nego sam tek na drugi rok mogo ici, makar sam imo uvijete kao i svi ostali kolege koji su odslusali predmet.

 

Jel postoje negdi napisani zakoni o tome i ak postoje di postoje, jer mi se neda vise natezat s profesorima.

 

I jos jedan slucaj, sto se tice odslusavanja predmeta, znam da moram bit na 75% predavanja (il tako nesto), ali sam bio sprecen dolazit, i kak objasnit profesoru da nisam mogo dolazit i kak da ga nagovorim da mi da nesto da napravim za taj uvijet, ne radi se tu o tome da nisam uopce bio na predavanjima, nego sam izosto 1 il 2 puta vise nego je trebalo, a bio sam sprijecen.

 

Dogodilo mi se prosli semestar iz matematike ista situacija, jer sam bio bolestan i imo sam ispricnice od doktora da da sam bio bolestan i mogo sam mu donijeti i dokumnentaciju o tome bilo kakvu, ali nije prihvaco, ali mi je bar dao nekih 150-ak zadataka da rijesim i dobio sam potpis. Cemu takvo ponasanje profesora? I cemu namjerna rusenja na usmenima, koji se zapravo nebi trebali ni dogadjati?

 

Hvala unaprijed na odgovorima i savijetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste sad postavili puno pitaja koje si je svaki student barem jedanput postavio ... i najcesce nije nasao odgovor nego je poduzeo sve da rijest te probleme i krene dalje ...

Da, imam svakakvih profesora ... ali trebamo imati na umu da fakultet ipak nije srednja skola i da ovakva pitanja koja si postavljamo i nemaju nekog efekta osim olaksavanja duse ...

Ljecnicke ispricnice bi se trebale uvazavati ako su "razumne" - razmemo se, ne ... znamo kakve sve studenti ispricnice nabave.

I to je vjecita borba postenih - nesposobnih i nepostenih - sposobnih studenata te odnosa profesora prema svima zajedno.

Ugl.da ne filozofiram...svijet odraslih je okrutan, fakultetski zivot je okrutan ... pocetnicki okrutan naspram gore navedenog.

Sto se tice Vase borbe s vjetrenjacama - prvo proucite Statut ( i ostale propise/pravilnike) Vaseg fakulteta i ustanovite ima li odredbi koje ponasanje Vaseg profesora izravno krsi ... ako ima, kontaktirajte dekanat, ili prvo referadu itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija