Jump to content

sluzbenik banke otkrio tajne podatke

kebabra22

Preporučene objave

ljubazno molim savjet, sto uciniti i koja su moja prava nakon danasnjeg saznanja da je osoba zaposlena u banci ciji sam komtent bila (sada vise nisam), prije 3 godine otkrila detalje mojih transakcija po tekucem racunu ukljucujuci i saldo drugoj fizickoj osobi koja me poznaje.

Ovaj cin smatram teskom povredom zakona o tajnosti podataka, stoga me zanima koja su moja prava i sto mogu uciniti. Imam li pravnih osoba tuziti banku i/ili osobu koja je otkrila tajne podatke?

Unaprijed zahvaljujem.

Dijeli na drugim stranicama

Nadzor poslovanja banaka vrši Hrvatska narodna banka, pa i za taj detalj o obvezi čuvanja bankarske tajne.

http://www.hnb.hr/

Nemojte ih zvati na telefon jer su osorni u odgovorima, a nepovjerljivi u davanju podataka na mail adrese, obratite im se isključivo pisanim putem i to preporučenim pismom s povratnicom i tražite odgovor.

U pismu napišite apsolutno sve što znate o tom događaju i obavezno navedite sve svoje osobne podatke sa adresom za odgovor.

Adresa:

Hrvatska narodna banka

Trg hrvatskih velikana 3

10002 Zagreb

p.p. 603

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija