kebabra22 objavljeno: 9. srpanj 2011. Dijeli objavljeno: 9. srpanj 2011. ljubazno molim savjet, sto uciniti i koja su moja prava nakon danasnjeg saznanja da je osoba zaposlena u banci ciji sam komtent bila (sada vise nisam), prije 3 godine otkrila detalje mojih transakcija po tekucem racunu ukljucujuci i saldo drugoj fizickoj osobi koja me poznaje. Ovaj cin smatram teskom povredom zakona o tajnosti podataka, stoga me zanima koja su moja prava i sto mogu uciniti. Imam li pravnih osoba tuziti banku i/ili osobu koja je otkrila tajne podatke? Unaprijed zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 12. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 12. srpanj 2011. Nadzor poslovanja banaka vrši Hrvatska narodna banka, pa i za taj detalj o obvezi čuvanja bankarske tajne. http://www.hnb.hr/ Nemojte ih zvati na telefon jer su osorni u odgovorima, a nepovjerljivi u davanju podataka na mail adrese, obratite im se isključivo pisanim putem i to preporučenim pismom s povratnicom i tražite odgovor. U pismu napišite apsolutno sve što znate o tom događaju i obavezno navedite sve svoje osobne podatke sa adresom za odgovor. Adresa: Hrvatska narodna banka Trg hrvatskih velikana 3 10002 Zagreb p.p. 603 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.