Jump to content

Molim pomoć - hitno! Upozorenje o mogućnosti otkaza

Inesica

Preporučene objave

Danas mi je uručeno "Upozorenje o obvezama iz radnog odnosa i mogućnosti otkaza" (s datumom 13.07. a ne 14.07. kad mi je predano), zbog zastoja u proizvodnji koji se nije desio mojom krivicom. U upozorenju stoji više netočnih navoda, a najbitniji je slijedeći:

Ja sam zaposlenik s Ugovorom o radu na neodređeno radno vrijeme s navedenim 1 radnim mjestom, a u upozorenju je navedeno da sam raspodjeljena na drugo - različito radno mjesto i vrstu posla (u skladu sa svojom VSS stručnom spremom ali ne i uskim obrazovanjem). No, ja nikada nisam dobila pismenu obavijest o preraspodijeli radnog mjesta, a na 2.radnom mjestu radim već 8 mjeseci. Niti nakon moje pismene molbe da mi poslodavac promijeni ugovor i odgovornosti, nisam dobila nikakav odgovor.

Za zastoj u proizvodnji nisam odgovorna i to ću potkrijepiti dokazima u svom pismenom očitovanju.

U upozorenju stoji da je s moje strane nanesena šteta poslodavcu, i da ako nastavim kršiti radne obveze (koje mi nitko nije ni usmeno ni pismeno prenio za novo radno mjesto), postoji mogućnost Otkaza.

Piše i da se moram očitovati u roku od 3 dana. Da li se radi o 3 radnadana, i da li je i to moralo biti navedeno u upozorenju?

Koja su moja prava, obveze i odgovornosti u ovom slučaju?

Što bi se moglo još poduzeti osim mog pismenog očitovanja?

Što ako poslodavac ne prihvati očitovanje?

Da li moram potpisati ovo Upozorenje (nisam potpisala prije razgovora s poslodavcem)?

Mogu li dobiti izvanredni otkaz?

Ako dobijem opomenu pred otkaz, moram li je potpisati, ako smatram da nisam odgovorna i imam dokaze i svjedoke?

Molim za brzi savijet, jer bih sutra-prije vikenda poslala pismeno očitovanje.

HVALA PUNO PUNO!

Dijeli na drugim stranicama

očitujte se o opomeni kako su od vas zatražili.

da su vam htjeli dati izvanredni otkaz ne bi vam dali opomenu već bi vas pozvali da iznesete obranu i onda dali otkaz.

-takva opomena se ne može pobijati sudskim putem jer vam samom opomenom nisu povrijeđena vaša radna prava.

-da li ćete potpisati opomenu to je vaša stvar.ne mogu vas oni na to natjerati.ako je ne potpišete oni će vam je vjerovatno poslati preporučeno s povratnicom da imaju dokaz da su ju poslali.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija