Jump to content

.. plačanje školarine ??''


roda91

Preporučene objave

... Pozdrav !

... da li imam kakva prava oko neplaćanja školarine na fakultetu (do sad sam plaćala 5.500 kn) ? Dijete sam HB(dragovoljca), oboljelog od PTSP-a bez statusa HRVI - još na upravnom .kumulirana opća mirovina 50%-50% ... Završila sam drugu godinu studija na fakujtetu J.D u Puli sa 53 ECTS boda smjer - odjel za odgoj i obrazovanje(razredna nastava + informatika).. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav!

 

Ne znam da li znate, no ove godine je bila posebna 'fešta' za studente koji su maturirali prošle godine i upisali se na neki fakultet, odustali i upisali novi ove godine.

Naime, 1.7.2011. se na stranici postani-student pojavila obavijest u .pdf-u na čijoj je zadnjoj stranici pisalo da Ministarstvo ne pokriva školarinu studentima iz gore navedene skupine.

Tada je krenula panika. Čitajući po raznim forumima iskustva studenata iz navedene skupine, neki plaćaju školarinu, neki plaćaju pola, neki ništa, neki su vezani ugovorom (kao i svi ovogodišnji maturanti) da će platiti ako Ministarstvo ne plati do kraja godine-znači kao i prošle godine.

 

Iskustvo jedne osobe koje sam pročitala na jednom forumu je takvo da su joj rekli u referadi da ne plaća, upisala se normalno, platila upisninu, dobila indeks.. a kada se ovih dana logirala na studomat pisalo joj je da 'student studira o vlastitom trošku' ili tako nešto.

Budući da se nalazim u istoj situaciji, osim što još nemam podatke za login na studomat pa ne vidim kakve se nebuloze tamo pišu za mene, zanima me što se može učiniti u takvom slučaju?

Znači, u referadi ti kažu da ti je prva godina besplatna, uredno rješiš upis, platiš upisninu, dobiješ indeks, ispuniš onaj upisni list na kojem (po naputku referade) zaokružiš da te financira Ministarstvo, zaključiš to svojim potpisom i potpisom nadležnog u referadi. Da li je to valjan dokument na koji se studenti mogu pozvati ako u međuvremenu dođe do nekih promjena na njihovu štetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija