Jump to content

4u1 ugovor,godišnji,bolovanje,otkaz


kairos

Preporučene objave

Poštovani korisnici,molim Vas za pomoć,pa evo slučaja:

1. Radnik s ugovorom na određeno vrijeme do 31.08.2011.

2. 04.07.2011. samovoljno (tako poslovođa kaže) odlazi na godišnji odmor,te ga poslovođa u dogovoru s poslodavcem u evidenciji radnih sati vodi na godišnjem odmoru,12 radnih dana za 2011.,tj. do 16. 07.(radni sati7+5)

3. Poslodavac traži da ga odjavim na mirovinskom i zdravstvenom sa 18. 07.,a razlog je samovoljni prekid radnog odnosa.

4.Danas,tj.18.07. mi (služba plaće) donosi potvrdu o privremenoj nesposobnosti od 16.07.2011, s predviđenih 90 dana trajanja bolesti.

Ne bih htjela brzati pa da napravim neku pravnu osnovu po kojoj bi nas djelatnik mogao uvuću u ikakav sudski proces,te Vas lijepo molim za pomoć što napraviti,kada ga uopče odjaviti i da li ga odjavljivati,što spram bolovanju s obzirom na sve te datume. Meni je to malo zbrkano i nemam pravnika u firmi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitajte odredbe Zakona o radu čl. 107-113. (imate ga na stranicama Narodnih novina)

 

Ako nisu ispunjene sve pretpostavke za izvanredni otkaz, a radniku se za vrijeme privremene nesposobnosti za rad (bolovanje - članak 113.st.2. ZR-a )ne smije otkazati ugovor o radu, svakako bi isplativije bilo sačekati 31.08.2011. kada mu ugovor o radu prestaje zbog proteka roka, i tada ga možete odjaviti bez problema, obrazloženja ili bilo čega drugog, čak ako i tada bude na bolovanju (jer se tada otkazuje zbog isteka roka na koji je ugovor o radu zaključen) jer pretpostavljam da nisu ispunjene pretpostavke za pravno valjan izvanredni otkaz (pisano upozorenje, poziv na iznošenje obrane..) i da bi radnik u slučaju spora, vrlo vjerojatno uspio u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija