Jump to content

pravo prvonajma

Preporučene objave

objavljeno:

Vlasnik sam poslovnog prostora (restoran) ispred kojeg se nalazi javna povrsina kojom upravlja opcina.

poslovni prostora sam dao u najam. dosadašnja praksa je bila da moj najmoprimac od opcine unajmi javnu povrsinu od strane opcine za potrebe stekata tako da meni placa najam za poslovni prostor a opcini za javnu povrsinu na kojoj se nalaze stolovi restorana.

takodjer zelim naglasit da se doticna povrsina ne nalazi u vlasnistvu opcine vec je pomorsko dobro ali je opcina ishodovala pravo koristenja.

sad mene zanima dali ja kao vlasnik poslovnog prostora koji je izravno ovisan o javnoj povrsini ispred istog imam pravo prvo najma pred ostalim zainteresiranim fizickim i pravnim osobama?

naime radi se o tome da mom najmoprimcu istjece ugovor o najmu koji mu ne namjeravam produzit medjutim pretpostavljam da bi on mogao iznajmit javni prostor te na taj nacin u dogovoru sa opcinom ne prisili na produljenje najma.

ovu mogucnost uzimam u obzir s razlogom jer zakonski pravo prvonajma ima osoba koja je do sad bila u najmu javnog prostora ili povrsine

molim za pomoc....

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija