frakcija3 objavljeno: 21. srpanj 2011. objavljeno: 21. srpanj 2011. Vlasnik sam poslovnog prostora (restoran) ispred kojeg se nalazi javna povrsina kojom upravlja opcina. poslovni prostora sam dao u najam. dosadašnja praksa je bila da moj najmoprimac od opcine unajmi javnu povrsinu od strane opcine za potrebe stekata tako da meni placa najam za poslovni prostor a opcini za javnu povrsinu na kojoj se nalaze stolovi restorana. takodjer zelim naglasit da se doticna povrsina ne nalazi u vlasnistvu opcine vec je pomorsko dobro ali je opcina ishodovala pravo koristenja. sad mene zanima dali ja kao vlasnik poslovnog prostora koji je izravno ovisan o javnoj povrsini ispred istog imam pravo prvo najma pred ostalim zainteresiranim fizickim i pravnim osobama? naime radi se o tome da mom najmoprimcu istjece ugovor o najmu koji mu ne namjeravam produzit medjutim pretpostavljam da bi on mogao iznajmit javni prostor te na taj nacin u dogovoru sa opcinom ne prisili na produljenje najma. ovu mogucnost uzimam u obzir s razlogom jer zakonski pravo prvonajma ima osoba koja je do sad bila u najmu javnog prostora ili povrsine molim za pomoc.... Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.