Jump to content

duplo plaćanje poreza?


ruth

Preporučene objave

Poštovani!

Zanima me regulativa kojom je sređeno plaćanje poreza onih koji ostvaruju dohodak u inozemstvu (preko 186 dana) temeljem ugovora o radu. Porez je plaćen u stranoj državi. Mora li se, koliki i po kojoj stopi platiti porez i u Hrvatskoj? Ovdje osoba ima status nezaposlene osobe ali nije prijavljena na Zavodu za zapošljavanje. Primanja iz strane države stižu mjesečno na devizni račun otvoren u banci u HR.

Što je sa mirovinskim i zdravstvenim?

Puno hvala na brzom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ako ima posjeduje stan ili kuću (ili uža obitelj) u Hrvatskoj, smatra se hrvatski rezidetnim poreznim obveznikom. Obvezno podnosi godišnju poreznu prijavu i ima obvezu da odmah prijavi ugovor o radu nadležnoj PU radi plaćanja doprinosa. Obveznik sam obračunava predujam poreza na dohodak i prirez i podnosi obrasce ID. PU rješenjem obračunava i zadužuje doprinose. Ako Hrvatska ima zaključen ugovor o izbjegavnja dvostrukog oporezivanja primjenjuju se odredbe ugovora. Moguće je plaćeni predujam poreza u inozemstvu uključiti godišnju prijavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija