ksenija1 objavljeno: 21. srpanj 2011. Dijeli objavljeno: 21. srpanj 2011. Postovani, molim vas za savjet i pomoc. Zivim u Sesvetama u relativno mirnoj ulici, a prije 4 godine dignula sam dozivotni stambeni kredit i kupila svoju kucicu u cvijecu. Moji prvi susjedi su baka i djed koji imaju 4 sina, i svi zive po Austriji i Njemackoj, tako da ja i moja majka vrlo cesto pomazemo tim ljudima i stvarno se prema njima korektno odnosimo. Kuca u kojoj oni zive vlasnistvo je sina koji zivi i radi u Njemackoj. Drugi sin, koji zivi u Austriji, povremeno dodje i dovede sa sobom svoja dva poprilicno neodgojena sina kojima je jedina zabava u zivotu nabijati loptu po mojoj ogradi, kuci, cvjetnjaku i vrtu. Prije tri godine kad su poceli problemi, razgovarali smo sa bakom i djedom. Bezuspjesno. Nakon toga, razgovarali smo sa vlasnikom kuce, koji je rekao da ce sve srediti, no sve se ponavlja iz godine u godinu. Za ovaj Uskrs nisam bila doma, a susjedi su mi rekli da su ta dva mala huligana cijeli dan drmali s loptom po mojoj kuci. Navecer, kad sam dosla doma, jedan od njih dvojice svom je snagom iz cista mira nabio loptu na ogradu, tako da se kompletna metalna konstrukcija iz temelja stresla. Viknula sam na njega i rekla mu nek ide sebi razbijati a da moju imovinu ostavi na miru. Opet smo pricali s bakom i djedom tog nevaljalca, a oni su samo lagano zakljucili da se toj djeci ne moze nista reci. Sad prije par dana, opet su dosli iz Austrije, uzeli lpotu, poceli nabijati po mojoj ogradi, da bi nakon toga napucali loptu u moje dvoriste i strgali dvije ruze. Uzela sam im loptu, ponovno zvala baku i djeda koji su se pravili da ih nema doma, da bi mi slijedeci dan baka izdala naredbu "da vratim djeci loptu". Ja sam ju pitala kako ju nije sram doci i traziti loptu i kako se usudjuju razbijati ono sto nije njihovo. Loptu sam zadrzala da imam dokaz da su huligani opet ordinirali, jer baka i djed imaju gadnu naviku pobijati sve sto bi moglo ugroziti njihove unuke. Ja cu opet probati razgovarati s vlasnikom i loptom mu dokazati da se unistava moja imovina, ali nisam sigurna da ce to uroditi ikakvim rezultatom. Kome se mogu obratiti, mogu li podnjeti prijavu na policiju? Kako da to uopce zaustavim? Unaprijed se zahvaljujem, Ksenija Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.