logo2011 objavljeno: 24. srpanj 2011. Dijeli objavljeno: 24. srpanj 2011. zanima me što je potrebno da se otvori osiguravajuća kuća? prvenstvena i vjerojatno jedina namjena bi joj bila da za simboličnu cijenu od recimo 1 kn omogući registraciju automobila bez naplate premije i ostalih #OOPS#rija. tehnički pregledi u stanicama velikih osiguravajućih kompanija poput euroherca i jadranskog su smiješne. prigovarali su mi za nekoliko zrna hrđe na vratima koji nemaju nikakve veze s tehničkom ispravnošću auta, a nisu primjetili hladnjak koji curi i gubi tekućinu, oprugu amortizera koja je pukla i klepeće ili kvačilo koje je zujalo tjednima ranije i koje sam morao promijeniti nekoliko dana nakon tehničkog pregleda. takve stvari me nerviraju do bola. nerviraju me ljudi koji govore da je nesavjesno voziti neregistrirani auto i što bi bilo da netko strada pod kotačima tog auta? bitno je kako se taj auto vozi, a ne da li je registriran. ko da te registrirani autu ne može pregazit -.- kakve mi to idiote njegujemo u ovom jadnom društvu?? mislim da je puno manje savjesno trpati novce u đepove onima koji najviše imaju, a NIŠTA ne rade i uz to se nastavljamo voziti u neispravnim autima koji ne možemo održavati jer da smo tih 500 eura koje prisilno dajemo osiguranju uložili u onu stvarnu tehničku ispravnost auta bili bi sigurniji na cesti. kad idem kroz zagreb vidim da su banke i osiuravajuće kuće jedine koje imaju nove, uređene zgrade i to me boli jer ništa ne rade. sama pomisao da se otvori nova osiguravajuća kuća mi se čini suluda jer bez ogromnog kapitala nema šanse da se nešto pokrene, a investitore ne mogu naći jer ne planiram masno zaraditi i ljudima koji nemaju krasti samo da bi neki od mojih investitora na tome zaradio -.- ukratko, zanima me što je potrebno da se ljudima koji se ne voze puno, ne voze daleko i ne trebaju auto za ništa osim za otić do posla (koji nije daleko) ili dućana omogući da na auto stave registracijske pločice uz minimalna davanja? nije mi cilj ljude krasti nego im omogućiti da budu mobilni i novce koji im ostanu ulože u nešto pametnije. ako se dogodi neka nesreća što je vrlo malo vjerojatno ako auto koristite na kratkim relacijama i vozite po cestama koje dobro poznajete, a za nesreću niste krivi, eventualne popravke snosite sami jer ne postoji fond koji bi vas mogao isplatiti. rizik postoji, naravno, ali mislim da je bitno da ljudi imaju mogućnost ovakvog tipa osiguranja gdje sami raspolažu svojim novcima. ako neki sličan primjer postoji u drugim državama volio bi da mi zakvačite link uz odgovor. puno hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.