markun objavljeno: 24. srpanj 2011. Dijeli objavljeno: 24. srpanj 2011. lijepo molim za odgovor; predao sam prijedlog za uknjižbu vlasništva stana na temelju darovnog ugovora,ali mi je odbijeno zbog čl.110 zzk-a.? ako mi možete reći što mi je za činiti? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 24. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2011. ugovor o doživotnom uzdržavanju i darovni ugovor su dva različita ugovora (i u obvezama) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 24. srpanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2011. d, ispričavam se, na temelju ugovora o doživotnom? došlo je odbijeno da nije podnesen i zahtjev za upis ugovorenog tereta. što mi je sad za činiti? hvala lijepa Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 24. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2011. Postojanje ugovora o doživotnom uzdržavanju se upisuje u teretovnicu, te se ne možete knjižiti kao vlasnik sve do ispunjenja uvjeta iz tog ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markun odgovoreno: 25. srpanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2011. onda trebam podnijeti zahtjev ili? molim vas da mi kažete što da napišem i proceduru? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 25. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2011. Podnesete zahtjev za zabilježbu postojanja ugovora o d.u. odnosno upisa drugih prava, ukoliko ste ih definirali u ugovoru. Pravo vlasništva knjižite po smrti primatelja, a ukoliko Vam je to primarna želja, trebate sklopiti drugu vrstu ugovora. Najbolje da Vam to neki pravnik napravi, onda ste mirni što se tiče pravilnosti provedbe. Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 25. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 25. srpanj 2011. ako je primatelj uzdržavanja živ normalno je da po ugovoru o doživotnom uzdržavanju nemožeš izvršiti promjenu vlasništva. upis vlasništva po ugovoru o doživotnom uzdržavanju možeš uraditi tek poslije smrti primatelja uzdržavanja i vlasnika nekretnina iz ugovora. za upis vlasništva (promjenu )za života primatelja uždržavanja potrebno je napraviti novi ugovor o dosmrtnom uzdržavanju (ili aneks ugovora). ugovor mora biti solemniziran (provjeren i potvrđen od strane javnog bilježnika) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.