Jump to content

Student prava


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav, Nekako sam uznemiren i to ponukan seminarom iz KPP-a nakon što je glavni državni odjetnik gosp. BAjić rekao da ako je netko bio kažnjavan za zloupotrebu i korištenje opojnih droga može automatski ispisati se sa fakulteta jer za njega ne postoji nikakva mogućnost zaposlenja u pravnoj branši, iako je njemu apsurdno da je stavak 1 čl stosedamdeset i nekojeg o zloupotrebi opojnih droga svrstan pod kaznena djela odnosno da se opis takvog rizičnog ponašanja nalazi u kaznenopravnoj sferi te da bi bolje bilo da se smatra kao prekršaj.. Pa me zanima da li ja mogu provjeriti i da li se može saznati na isti način kako bi to mogao saznati moj budući poslodavac da li sam kažnjavan odnosno da li je ta situacija u kojoj sam se našao ustinu zapreka za moj budući poslovni život. Naime, da se nadovežem na situaciju koju sam prionašao na ovom forumu o OPUŠKU, jer sam i ja bio mlađi punoljetnik kada sam "pao" sa 0,5 g u opušku koji je također bio sumnjiv kao i moje priznanje, koje je bilo iznuđeno od strane mladog detektiva (na jeftinu foru), te sam bio pozvan na savjetovanje kod socijalne radnice, kod državnog odvjetnika, pa i kod istražnog suca radi stavka 6 kojim me se teretilo za podvođenje maloljetne osobe na konzumaciju ( to je bilo odbačeno nakon svjedočenja mog maloljetnog prijatelja), te sam na kraju morao odraditi sigurnosnu mjeru davanja urina i psihijatriskog lječenja što je bio uvjet za daljnje procesuiranje koje sam uspješno položio i dobio sam novčanu kaznu na prekršajniom sudu od 500 kn koju sam zamjeio za rad na slobodi.. E sad nakon ovog iscrpnog upoznavanja, a pošto sam zagubio svu dokumentaciju kojom se mogu uvjeriti u postojanost moje krivnje zanima me kako se može provjeriti upit sa početka teksta, odnosno da li tko god se bude pozabavio mojim "malim" problem iz ovog opisa može zaključiti da li sam kažnjavan u smislu da to predstavlja zapreku za neku državnu službu ili općenito da lli će moja potvrda o nekažnjavanju biti negativna u tom smislu HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iz ovoga što si napisao o svom slučaju, protiv tebe nije vođen i pravomoćno okončan kazneni postupak i tvoj izvadak iz kaznene evidencije je čist, tj. pisalo bi na njemu - neosuđivan.

ali, za određena radna mjesta rade se i određene provjere, pa se može dogoditi da se iskopa i taj predmet, i da se ta mladenačka nepromišljenost uzme kao minus..ovisi tko će i za što provjeravati..

znam za identičan slučaj (prijava je bila odbačena), i nakon upoznavanja čelnika tog tijela s njim, ipak nije bio prepreka za dobiti posao.. čelnik bio razuman i životan i shvatio o čemu je riječ...

ta osoba je znala za to, odradila svoje, položila što je trebala, pokazala se super zaposlenikom i osobom..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru!. Pokušat ću nabaviti još svu dokumentaciju kojom ću još dokazati svoje sumnje. I stvarno je dobra stranica, DA li Legalis ima svoju redakciju koja je negdje smjestena i da li Legalis provodi bilo kakve inicijative odnosno da li su otvorene bilo kakve mogućnosti volontiranja za neke projekte ako ih Legalis provodi. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Legalis je registriran kao udruga pravnika i naravno da ima svoje sjediste. Vidi na http://www.legalis.hr/modules/news/article.php?storyid=408

 

Oko legalisa se vrti puno ideja i projekata, neki poput ovog portala su vam dobro znani, a za neke vjerojatno niti ne znate, a neki su u povojima i planovima. Sve sto radimo, radimo volonterski.

 

Ukoliko se zelite ukljuciti u neke nase projekte, slobodno se javite webmasteru koji je ujedno i predsjednik udruge ili nekome od moderatora.

 

Vise o Legalisu na http://www.legalis.hr/modules/freecontent/index.php?id=2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija