racuni123 objavljeno: 29. srpanj 2011. Dijeli objavljeno: 29. srpanj 2011. Dobar dan, zaposlena sam u jednoj firmi! Radim poslove računovodstva i sl. 1)Budući da moj šef ima još jednu firmu, koju je nakon peuzimanja, odmah u roku par dana pošla u blokadu ( nije bitno zašto - ništa strašno ). E sad, ima jednog kolegu-poduzetnika, koji će mu pomoći. Oni bi htjeli: napraviti kao ugovor koji se dogodio prije ovrhe ( jer svaka para data ide na ovrhovoditelja ). a) žele mat. imovinu moj šef prodati svom kolegi, b) on će za to, njemu to platiti, ajmo reći u ratama; prvi dio odmah, a drugi dio za npr. 2 mjeseca - direktno banci za potrebe ovrhe. U biti te su pare da može isplatiti plaće u drugoj firmi i ostale troškove. E sad, šta oni mogu u ovom slučaju napraviti. Kakav ugovor, kompenzaciju ili asignaciju?! I još jedno pitanje! 2) Kad pravim nalog za knjiženja, znači analitčki provodim knjigovodstvenu situaciju ( konta i iznose ), jeli ako je plaćen račun, odmah moram napraviti izmirenje D i P strane - koji je vidljiv na nalogu za knjiženje?! Lijep pozdrav i nadam se dobrim odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.