Jump to content

Kazna za nepropisno parkiranje i premještaj vozila

Loos

Preporučene objave

Molim Vas za pravni savjet.

Auto moje supruge bio je parkiran na mjestu gdje nije bilo postavljenog znaka zabrane parkiranja. Supruga radi u 3 smjene i ovo se dogodilo nakon završetka 2. dakle u 22.00.

Dolaskom na mjesto gdje je ostavila auto shvatila je da je odnešen. Udaljenost od kuće do posla je 20 km pa sam ja suprug došao po nju. U Strojarskoj ulici sada već 23.00. rekli su da moramo platiti 500 kuna ako želimo podignuti auto, ali da imamo pravo žalbe. U suprotnom se plaća ležarina a supruzi naravno auto treba. Dakle Zagreb parkingu je plaćeno 500 kuna a na uplatnicu policije koja izosi također 500 kuna smo se žalili. (Uplatom te uplatnice priznali bismo krivicu).

Dakle u Heinzlovoj smo predali žalbu zbog premještanja vozila jer je policija procijenila da je vozilo krivo parkirano a mi tvrdimo da nije. Ja to shvaćam kao dvije ravnopravne strane sa suprotnim stajalištima dok sud ne odluči tko je u pravu.

Zagreb parkingu nismo uložili žalbu jer su oni samo realizatori policijske procjene.

Sud je pozvao suprugu, ustanovljeno je da znak zaista ne postoji, ispričao se, policija je odustala od naplate svojih 500 kuna i oslobođena je sudskih troškova. Petnaestak dana kasnije na to mjesto instaliran je znak zabrane parkiranja koji potvrđuje njihovu krivu procjenu.

Problem je što zagreb-parking ne želi prihvatiti sudsko rješenje i činjenicu da su oštećenoj (mojoj supruzi) u sred noći oteli pravilno parkirani auto, priskrbili joj sve ove nepotrebne komplikacije, jer zahtjev za žalbu nije podnešen u roku od 8 dana.

Nakon priznanja pogreške i objave suda podnešen je naravno zahtjev zagreb parkingu za povrat novaca ali oni ga ne žele vratiti.

Oprostite na mom laičkom razmišljanju .... ali ako policija preda zahtjev za uklanjanem vozila, sud procijeni pogrešnim ispričaju se a zagreb parking samo kao realizator policije koja je priznala pogrešku ne želi vratiti novce čemu ona uopće sud i njihove odluke i toliki gubitak vremena...

Oprostite na ljutni i znam da 500 kuna možda nekome nisu velik novci ali arogancija svih ptotagonista ove priče nagnala me na Vaš pravni savjet.

Unaprijed zahvaljujem... :-(

Dijeli na drugim stranicama

Niste ništa pogriješili što ste platili troškove premještanja vozila.

Policijski službenik koji je potpisao nalog za premještanje vozila vam je počinio štetu i za to odgovara država.

ZAKON O POLICIJI

Članak 115.

Za štetu koju policijski službenik počini trećim osobama u službi ili u svezi sa službom odgovara Republika Hrvatska, osim ako se dokaže da je šteta posljedica zakonite primjene policijskih ovlasti.

Hvala Vam na brzom odgovoru, i molim Vas koje bi korake trebao učiniti ako se pozovem na gornji članak.

Dali se trebam žaliti i kome. Policija i Zagreb parking su kao 2 svijeta jer žalbu i za policijsku kaznu i za zagreb parking morate predati u prometnoj policiji u Heinzlovoj, i tada policija prihvaća odluku suda a zagreb parking ne. :-(

Otkad to treba platiti 500 kuna troška premještanja vozila da bi se preuzeo automobil s parkirališta Zagrebšarkinga?

Koliko sam upućen (iz osobnog iskustva), nije nužno platiti. U tom slučaju Zagrebparking šalje opomenu, pa onda pokreće ovrhu ako dug nije plaćen.

(Ovo gore sam pogriješio pri tipkanju, ali sam ostavio jer mi se sviđa: Zagreb-shark(ing) :-D

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija