Jump to content

Ugovor o kupoprodaji sa vise suvlasnika

zeko1

Preporučene objave

Postovani,

molio bih vas da me ispravite u članku u kojem opisujem koliko m2 sam kupio i sta mora pisat koliko kome ostaje??

Nije mi jasno ti omjeri..dali ja racunam te udjele ( ili to radi Zemljisna knjiga) ili je dovoljno ovako kako sam napisao....molim za ispravak!!!!

Dali moram kompletni udio kupit recimo 2/6 ili se moze od toga idealnog dijela kupit manje pa se to izrazi u razlomcima kao dole u mom primjeru al kak bude onda stajalo u Z.K vlasnickom listu ak su razlomci recimo 432/1303 ja, onda Maja 653,8/1303 i Goran 217,2/1303???? I dali moram navest u Anex2 isto koliko Goranu ostaje da bi Z.K mogla novo stanje upisat u vlasnićki list ili ZK sami računaju koliko kome ostaje?

Posjedujem 3 glavna ugovora na koje sam napravio tri anexa i u svakom Anexu sam odkupio dio od jedne te iste vlasnice, a koja ista ima dva udia u ZK i postoji jos jedan suvlasnik od kojega nisam nista kupio (Goran Antić)...

Kad se zbroje m2 iz sva tri anexa proizlazi da imam sveukupno 432m2 i kako sad upisat te omjere u ANEX2???

U Z.K. staro stanje izgleda ovako (cestice su izmisljene, sluze kao primjer):

z.k.č.7222/1, uložak 8454, Grad Zagreb

sveukupno 1303m2, u čhv 362.2, Livada i dva vrta

1. UDIO 2/6

Maja Majić (r. Matić), Vlaška, br.2 Zagreb

2. UDIO 1/6

Goran Antić, Maksimirska 4, Zagreb

3. UDIO 3/6

Maja Lukas, Vukovarska, br 10 Zagreb

U prvom anexu imam 180m2 u drugom 102m2 i u trecem 150m2 sto onda iznosi sveukupno 432m2..

Evo i moj primjer kak sad stoji u anexu2, molim za prepravak i ak treba nesto izbacit iz mog primjerka:

Stranke nadalje sporazumno konstatiraju kako je prodavateljica u zemljišnoj knjizi u zk.ul.br. 8454 k.o. Grad Zagreb upisana dva puta kao suvlasnica predmetne nekretnine i to jednom u 2/6 dijela kao Maja Majić, Vlaška, br.2 Zagreb i drugi puta u 3/6 dijela kao Maja Lukas, Vukovarska, br 10 Zagreb, međutim radi se o istoj osobi koja je udajom promijenila prezime u Lukas.

Stranke sporazumno utvrđuju da je prodavateljica Maja Lukas suvlasnica predmetne zkč.br. 7222/1 k.o. Grad Zagreb u 5/6 dijelova te da preračunavanjem njezin suvlasnički dio u odnosu na cijelu nekretninu iznosi 1.085,8/1303 idealnog dijela.

Članak 2.

Ugovorne strane suglasno utvrđuju da je u kupoprodajnom ugovoru od dana 02.03.1996.g. i u anexu kupoprodajnog ugovora od dana 26.08.2009.g. pogrešno opisana nekretnina koja je predmet kupoprodaje, odnosno pogrešno je navedena njezina površina, pa ovim II Aneksom kupoprodajnog ugovora stranke ispravljaju čl. 1. navedenog Kupoprodajnog ugovora od dana 02.03.1996.g. i članak 2. Aneksa kupoprodajnog ugovora od dana 26.08.2009.g., tako da čl. 1. Kupoprodajnog ugovora od dana 02.03.1996.g. i članak 2. Aneksa kupoprodajnog ugovora od dana 26.08.2009.g. sada glase:

„Prodavateljica prodaje idealni dio od 102/1303 svog suvlasničkog dijela koji ukupno iznosi 1.085,8/1303 idealnog dijela, a kupac kupuje 102/1303 idealnog dijela zkč.br. 7222/1, livada i dva vrta, ukupne površine 1303 m2 ili 362.3 čhv, upisane u zk.ul.br. 8454 k.o. Grad Zagreb.“

Stranke sporazumno konstatiraju da u naravi suvlasnički dio od 102/1303 dijela zkč.br. 7222/1 predstavlja površinu od 28,33 čhv odnosno 102 m2 te čestice te da kupljeni suvlasnički dio u katastarskom operatu odgovara dijelu kč.br. 3222/4 k.o.Trnje.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija