Vala objavljeno: 1. kolovoz 2011. objavljeno: 1. kolovoz 2011. Postovani, moj slucaj je slijedeci: studentica sam 3.godine i u braku sam skoro 4. Suprug i ja odlucili smo se razvesti, no, posto imamo dijete od 3 godine, pocele su komplikacije oko skrbnistva. Moje pitanje je imam li ikakve sanse dobiti skrbnistvo posto sam nezaposlena (suprug ima stalni posao) ili moram cekati da zavrsim fakultet? Inace, ne zivimo zajedno vec 8 mjeseci, vratila sam se kod svojih roditelja gdje provodim vikende sa sinom (prek tjedna je sa suprugom) jer studiram u drugom gradu. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Citiraj
Gringo odgovoreno: 2. kolovoz 2011. odgovoreno: 2. kolovoz 2011. Neće se odlučivati o skrbništvu nego o povjeravanju djeteta na zajednički život jednom od roditelja. Da, imate šanse da vam dijete bude povjereno na zajednički život, ali je kod vas sada ključno pitanje tko će brinuti oko djeteta dok ste preko tjedna na studiju u drugom gradu, a znamo da bake i djedovi ne odhajaju djecu nego roditelji. Bake i djedovi mogu uskočiti i pomoći ponekad. Bitno je kakav je odnos između roditelja bivših partnera i dali se možete dogovarati u djetetovom interesu. Ako se možete dogovarati, pitanje je zašto inzistirate da se dijete povjeri na zajedničkin život vama, a ne ocu ili obrnuto? Mnoge majke kažu: "ako dijete nije povjereno meni na zajednički život, okolina će me smatrati lošom majkom" Jedna od "boljih" predrasuda koje sam čuo. Dakle ključno je dali se možete dogovarati, ako da, jedna je varijanta da dijete bude povjereno vama na zajednički život, a da sa ocem ima široke kontakte, recimo da bude većinu tjedna sa njim dok ste vi u drugom gradu. Ali za tako nešto morat ćete sami napravit dobar roditeljski plan i uvjerit nadležne službe da je u interesu vašeg zajedničkog djeteta. Citiraj
Vala odgovoreno: 2. kolovoz 2011. Autor odgovoreno: 2. kolovoz 2011. Suprug i ja smo u vrlo dobrim odnosima i dogovor ne predstavlja nikakav problem, sto se tice iduce 3 godine, dijete bi preko tjedna bilo s njim, a vikendima i ljeti sa mnom, sve dok ovo ne zavrsim. I sto se tice onog dijela da zivi sa mnom je iskljucivo za djetetovu dobrobit jer smatram da sam puno odgovornija i sposobnija usaditi mu odredjene vrijednosti, pruziti mu stabilno okruzenje za rast i razvoj, pobrinuti se za njegovo obrazovanje i sl. Moje iduce pitanje se odnosi na sporazumni razvod braka, uspijemo li sve definirati i dogovoriti, koliko bi mogao trajati cijeli postupak? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.