Jump to content

"samohrana majka"


vanchy

Preporučene objave

bili smo u vezi 3 godine i 10 mjeseci kada sam ostala trudna da bi moj dečko izjavio da nije spreman na bebu i da pobacim.odlučila sam uz podršku mame i brata roditi. možete mi reći koji status ću imati "samohrana majka" ili ??? ako on želi priznati dijete dali centar za socijalnu skrb ili netko nadležan njega posebno pozove kada ja kažem njegovo ime kao ime oca? kakva prava će on imati na dijete? i dali ću ja morati tražiti njegov pristanak za preseljenje u drugo mjesto?i dali se dijete može prezivat kao ja ili mora kao otac ako ga prizna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. status jednoroditeljske obitelji, ako se ništa ne izmijeni u skladu s nastavkom posta.

2. Očinstvo se može priznati na zapisnik pred matičarem, sudom ili centrom za socijalnu skrb. U svakom slučaju zapisnik se mora dostaviti matičaru radi upisa u matičnu knjigu rođenih. Pozvat će ga Centar za socijalnu skrb nakon što primi Vašu izjavu o očinstvu. Ovaj dio je malo zapetljan, mislite li Vi da će on priznati očinstvo bez nekog posebnog poziva, što može učiniti na ranije opisan način, ili će ga pozvati Centar za socijalnu skrb, a vezano uz Vašu izjavu o očinstvu djeteta? U svakom slučaju, dijete ima pravo na oca i znati tko mu je otac, tako da imate više mogućnosti, ovisno o ponašanju druge strane npr. utvrđenje očinstva sudskom odlukom, ukoliko prethodni koraci nisu polučili ishod.

3. Imat će prava i dužnosti iz roditeljskog odnosa prema djetetu odnosno prava i dužnosti roditeljske skrbi od kojih su neka: sudjelovati u odgoju djeteta, pridonositi njegovu uzdržavanju i sl. Ukoliko roditelji ne žive u obiteljskoj zajednici, neka prava i dužnosti može ostvarivati tijekom susreta i druženja s djetetom, a o drugome se mogu dogovoriti i roditelji.

4. Osobno ime djeteta, koje obuhvaća i ime i prezime, određuju roditelji sporazumno.

Ovo su jako općeniti odgovori, tako da konkretan odgovor na svako pitanje barem djelomično ovisi o rješenju prethodnog pitanja.

Nadam se da će sve proći glatko i u najboljem redu.

 

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija