Jump to content

Kako utjerati dug?


zaratinka

Preporučene objave

Alimentaciju ne dobivam od 1999.g iako je parvomoćnom presudom određena svota od 650,00 kn da mi bivši suprug plaća ,i to taj iznos dok je nezaposlen i na Zavodu za zapoš.Kako ni do 2004.g. nije plaćao podigla sam tužbu kod javnog tužitelja,našto sam dobila dogovor da nema on odakle plaćat.Da napomenem i 1999. kao i 2004. bivši muž mi je na birou "nezaposlen".Tako i dan danas!!!Znači isti sud dva različita mišljenja. I dan danas bivši na sebi nema ništa.Na koji način da utjeram dug. On živi s svojim roditeljima njihovom stanu i vozi njihov automobil.Sin mi je 7.3.o.g. napunio 14g i od 1.4.06. živi po svojoj želji kod oca.Možete li mi dati savijet što i kako da utjeram dug .Nakon svih godina što sam sama sve radila za dijete,sad mi njih dva prijete da će tražiti obojica alimentaciju jer se otac javio u Centar za soc.skrb kao soc.slučaj i od njih dobiva 400,00kn. Unaprijed hvala na odgovoru

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cak i osoba koja ne radi mora doprinositi za uzdrzavanje svog djeteta.Buduci se od vremena kad mu je odredjena alimentacija nije mijenjao njegov status,pa tako ni razlozi (s njegove strane) za povecanje ili smanjenje tog iznosa, tuzitelj bi trebao dati predlog za pokretanje postupka ovrhe.Druga je stvar od cega ce se to naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Tuzite ga i dalje ...probajte naci boljeg odvjetnika...

ako on nema imaju njegovi roditelji a koliko je meni poznato oni po zakonu moraju preuzeti alimentaciju na sebe ako njihob´v sin nema prihoda.

Sve u svemu dosta je to novca i kamata...(bez obzira sto je mala alimentaciaj) pa vrijedi pokusati. Nemojte se samo uljeniti i odustati.

Mali je sad kod njega jer je u pubertetu i tata vjerojatno vise toga dopusta, nemojte da vas to pogadja. Tako je to uvijek u takvim slucajevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija