Jump to content

OBRT- jel to moguće


anonimno

Preporučene objave

imao sam obrt koji je zatvoren u 9 mjesecu 2003 godine ,,, u međuvremenu nisam radio ,, i kad sam se napokon zaposlio ,, moj novi poslodavac me nije mogao prijavi jer je rečeno ,,da sam socijalno osiguran ,,, da bi se ispostavilo da cjelo vrijeme od zatvaranja obrta mi se gomila dug za mirovinsko i zdrastveno i ovih dana sam dobio uplatnice od porezne uprave za naplatu dugova za mirovinsko i zdrastveno i to u iznosu od 30 i nešto tisuća kuna što otprilike i odgovara s obzirom na vrijeme kad sam ja zatvorio obrt pa do danas ,,,kako je to moguče ako ja imam papir da sam obrt zatvorio ,dali ču ja to morat platit ,,navodno ,,kao kad sam zatvarao obrt da nisam odjavio mirovinsko i zdrastveno ..pa to nema nigdje ,,, obrt zatvoren a ja bi trebao platiti još tri godine davanja ,,, molim za neki savjet i pomoč što da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

SAMO DA JOŠ DODAM OVO :

ako je ovo točno izgleda da mi nema spasa

 

p.s odgovor nekag pravnika

 

Vezano uz prestanak svojstva osiguranika, događaju se mnoge zablude obveznika doprinosa. Tako npr. obrtnik, ali i drugi obveznici iz samostalnih djelatnosti obično misle da odjavom obrta ili djelatnosti automatski izgube svojstvo osiguranika, što nije točno. Naime, zaboravlja se da mirovinski i zdravstveni propisi ne prihvaćaju automatizam prestanka svojstva osiguranika. Naprotiv, oni traže posebnu izričitu formalnu odjavu. Budući da obrtnici, a i ostali samostalni djelatnici i poduzetnici to propuštaju, obveze doprinosa im se i dalje stalno obračunavaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budi dobar, pa se odjavi. Odi u knjižaru, kupi tiskanice, od do mirovinskog i do zdravstvenog. Po odjavi porezna uprava razdužit će doprinos do dana odjave (ne današnjeg dana nego dana navedenog u rješenju ureda za gospodarstvo), a za prekršaj koji si počinio i za koji je predviđena novčana kazna od 3000 - 25000 kn, na tvoju je sreću nastupila zastara. I ako si slučajno imao knjigovođu tamo u 9 mjesecu 2003. godine, od ga pozdravi, malo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija