Pravnica_nisam objavljeno: 8. kolovoz 2011. Dijeli objavljeno: 8. kolovoz 2011. Poštovani, Nova sam ovdje i nisam pravnica, no hitno trebam pravni savjet. Idemo redom. Želim kupiti nekretninu u Zagrebu uz ove poticajne kredite. Uvjet za dobivanje poticaja jest neimanje nekretnine na sebi. Dobile smo sestra i ja darovnim Ugovorom od svoga sada pokojnog oca njegovu očevinu (zemljište i kojekakve oranice i kakti kuću). Nikada tamo živjela niti boravila, tamo i dalje živi baka. Pitanja glase (molim Vas pomozite mi): 1. Mogu li darovnim ugovorom te nekretnine prepisati na majku i da li u tom slučaju plaćam porez na prijepis? 2. Da li ću ako prepišem nekretnine na majku zadovoljiti kriterij za dobivanje stambenih kredita uz ove poticaje? 3. Može li mi netko dati obrazac darovnog ugovora? 4. Kome sve trebam prijaviti darovni ugovor, gdje sve trebam ići da bi se majka uknjižila kao vlasnik i da bi se nekretnine skinule sa mene i gdje sve od tih državnih institucija trebam ići (porezna, gruntovnica, katastar?)? 5. Da li kod kupnje novog stana moram platiti porez na prijepis novoga stana, obzirom da mi novi stan neće biti prva nekretnina ali u nekretnini koju sam dobila nikada nisam imala prebivalište niti boravište? Puno Vam hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.