imbehind objavljeno: 11. kolovoz 2011. Dijeli objavljeno: 11. kolovoz 2011. Moji su roditelji 2006. u travnju posudili „Prijateljima“ za renoviranje apartmana na jednom otoku 20.000EUR vezanih za švicarski franak na dan posudbe. (to je danas cca 30000 eura) Potpisana je izjava o posudbi sa svim uvjetima, uz svjedoke, bez javnog bilježnika, na rok posudbe od 3 mjeseca, beskamatno. Prošlo je već više od 5 godina, a dug nije vraćen. Moji roditelji su se više puta čuli s njima i oni svaki put obećavaju da će dug biti vraćen u kratkom roku, ali to se naravno ne dogodi. Naknadno su se dogovorili (nakon 2. godine) i to bez papira, da im se dug pretvori u neku vrstu kredita sa počekom od 2 godine i kamatnom stopom od 6,95% godišnje i rokom otplate od još tri godine. Do dana današnjeg nije vraćena ni lipa. Prvo i najvažnije pitanje je: Kad nastupa zastara? Drugo pitanje je što poduzeti? Roditelji su mi očajni, a ne poduzimaju ništa jer su još emotivno vezani za svoje „Prijatelje“. Ja ih godinama nagovaram da slučaj prijave policiji (prevara) i da angažiraju odvjetnika ali nisu htjeli čuti za to. Ne znam da li se uopće može išta napraviti ali u svakom slučaju hvala Vam najljepša na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.