Jump to content

parnica nakon odluke suda o prigovoru


anonimno

Preporučene objave

Čekajte, ajde mi prvo razjasnite jeste li vi ovrhovoditelj ili ovršenik? Pretpostavljam da ste ovršenik... E sad, dobit ćete poziv za raspravu, ukoliko ste uložili prigovor, a očito jeste... Naravno da je ovrhovoditelju u interesu da se "parniči", jer postoji šansa da dobije presudu, koja je onda ovršna isprava za naplatu... Medjutim, ukoliko oborite njegove dokaze, ako ih ima, bit ćete u prednosti pa je i vama u interesu da se odazovete, a ne da ignorirate pozive... ok?

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro rezoniraš ali stvar je u tome da ja nikako da dobijem poziv za to ročište jer moji dokazi su neoborivi glede utemeljenosti njegove tražbine s tim da imam i ja nekakav protuzahtjev, pa me isključivo iz tog razloga zanimalo da li postoji rok i ako da koliko traje te zašto ne dobivam taj poziv za ročište

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stići će poziv, ništa ne brinite... To se razlikuje od grada do grada... U Osijeku se recimo čeka do dva mjeseca najduže... Vi samo liljepo spremite svoje dokaze na sigurno pa kad stigne poziv za ročište, lijepo sve u torbicu pa na sud!

Ukoliko ovrhovoditelj ostaje kod tužbe i tužbenog zahtjeva, vi ostanite kod svog odgovora na tužbu (odnosno, prigovora, koji postaje odgovor na tužbu u slučaju parnice), ali i osporavajte visinu i osnovanost tužbe i tužbenog zahtjeva te priložite svoje dokaze (kopirajte u 2 primjerka da ima i za sud i za suprotnu stranu), onda će se ovrhovoditelj (sad tužitelj) očitovati na to pa javite kako je prošlo pa ćemo dalje.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo hvala na odgovoru, a kao drugo ja sam iz Zagreba pa valjda zbog toga treba neko vrijeme a iz okolnosti moga posla teško mi se na brzinu uskladiti sa uobičajenim vremenom održavanja ročišta na sudovima budući sam dosta odsutan iz domovine, pa sam zbog toga nestrpljiv jer ne zanm kako ću se koordinirat ako ročište bude u kratkom vremenu nakon poziva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija