Jump to content

Nasljedstvo u obitelji

Mary057

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Imam problema da razumijem nadljedno pravo... Prica je komplicirana jer su svi pravni nasljednici u svađi i svako prica svoje i ja vise nista ne razumijem.

Slucaj je:

Moja baka ima iz prvog braka dvoje djece : moju mamu i mog ujaka. Ona je sagradila kucu i u toj kuci sam odrasla. Moj ujak sa svojom zenom i djetetom zivi u prizemju, mi smo zivjeli na prvom katu, postoji jos i neuredeni tavan. Moja se baka rastala i otisla je zivjeti sa novim suprugom u njegovu kucu (prije puno puno godina). I tokom braka dignuli su kat na toj drugoj kuci (koja glasi na bakinog novog supruga). I ima i dijete iz novog braka.

Moja je baka umrla (vec prije 12-15 god ne znam vise tocno i nema oporuke).

Uglavnom nasljedstvo nije rijeseno. Ja sam se odselila iz te kuce i ne mogi se više prijavit jer kuca još uvijek glasi na baku.

Kuca se treba obnavljet: fasada, krov ... Moj ujak govori da obnovu trebaju placat samo on i moja mama jer taj moj ujak iz drugog braka nije nikad zivio tamo. Ja ne mislim tako jer mislim da se kuca dijeli na tri potomka (mama i 2 ujaka) te da bi kuca drzala svoju vrijednost trebaju placat svi troje. Moji roditelji su se odselili od tamo

i tenutno je prijavljena samo moja sestra (te naravno ujak i njegova zena u prizemlju)

Onda moj ujak jos govori da na tu kucu ima pravo i novi suprug od moje bake, ali ta je kuca bila napravljena prije braka pa me zanima da li ima pravo ili ne. I da li moja mama i 1. ujak imaju pravo na tu drugu kucu?

Hvala Vam unaprijed!

Dijeli na drugim stranicama

Da biste to pravno i konačno riješili, morate, ako već niste pokrenuti ostavinski postupak iza bake.

Njeni nasljednici su bračni drug sa kojim je bila u braku u trenutku smrti i svi njeni potomci - djeca.

Dakle sve što je ona posjedovala se po zakonu (ako nema oporuke) dijeli na 4 jednaka dijela. (nasljednici se mogu drugačije dogovoriti)

Na drugoj kući, koja glasi na ime njenog supruga, može se tražiti izdvajanje bračne stečevine, onog dijela što je stečeno za vrijeme trajanja braka, onda i to ulazi u ostavinsku masu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija