Jump to content

alkohol-oduzimanje vozačke


anonimno

Preporučene objave

oduzeta mi je vozačka na 3 dana, napuhao sam 0,91 umanjeno 0,81. Sad stvar ide na prekršajni sud. Ne poričem krivicu i želim odraditi kaznu.

No, radim posao u kojem sam po cijeli dan u autu, ako samo spomenem šefu da bi bio bez vozačke ostajem bez posla. Vozač sam 9 godina i nemam ni jednog jedinog prekršaja, a godišnje vozim i do 50000 km.

Da li imam mogučnost da mi sudac kaznu oduzimanja vozačke zamijeni s nekom drugom kaznom, jer ako ostanem bez vozačke i posla onda je sitacija bezizlazna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li imam mogučnost da mi sudac kaznu oduzimanja vozačke zamijeni s nekom drugom kaznom

 

nemas jer je rijec o alkoholu. samo pazi, ne znam sto vozis na radnom mjestu, a s cim si pocinio prekrsaj... vozacka se oduzima tako da se oduzima samo jedna kategorija, pa ako su te uhvatili sa osobnim automobilom (b kat), ti slobodno mozes voziti kamion (c kat) za vrijeme trajanja zastitne mjere. u krajnjoj liniji vozis li po danu i strogo po (ostalim) propisima, sansa da te zaustave i ustanove kako vozis pod zabranom je minimalna. pa ako ti je bas toliko crno kako ovdje prikazujes....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imam samo b kategoriju s kojom sam počinio i prekršaj. uopće mi nema logike da vozač kamiona može ostat bez B a i dalje vozit kamion a ja nemogu ni auto. koma..

moram misliti pozitivno da ipak mogu zadržat vozačku jer ako me zaustave, jao meni...

Zar bi bio presedan da mi ostave vozačku, pa makar gulio uvjetnu 5 godina?

ako netko ima sličan slučaj a kompenzirao ga je nek svakako javi, da znam što napisti u žalbi...

thnx, alx :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar bi bio presedan da mi ostave vozačku

 

da, bio bi presedan (ili tocnije nezakonita presuda)jer onaj clanak koji dozvoljava sucu da "uvjetno" oduzme vozacku u sebi sadrzi izricitu zabranu da se to ucini kada je alkohol u pitanju.

dakle, u tvom slucaju "misliti pozitivno" bi bio eufemizam za bijeg od realnosti/psiiholoski obrambeni mehanizam. zao mi je sto sam glasnik losih vijesti, ali bolje da realno sagledas situaciju i pripremis se na izgledne posljedice.

i btw, doista nije logicno da te uklanjaju iz prometa sa b kat, ali da unatoc tome mozes neometano voziti sleper, ali je tako, vjeruj mi na rijec.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala, smo mi javite koji je to članak da ga isprintam i zaljepim na zid. Sutra idem na polaganje za šleper. Malo će mi biti gadno jer puno troši ali nema veze, bar budem bio faca kad ga parkiram ispred firme. I vjerujte, to ću i napraviti samo da ismijem članak - koji pijanim šoferima daje pravo da gaze sve pred sobom vozilom od 30 tona (ipak oni moraju zaradit kruh), a ja autom od kartona koji neide brže od 120 to isto ne mogu.

P.S Pratite Večernji list za kojih pola godine, pa da me vidite u mojem novom vozilu 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smo mi javite koji je to članak da ga isprintam i zaljepim na zid.

 

;-)

 

onaj po kojem ti ne moze uvjetno oduzeti dozvolu je zospc-ova 299-ka (obrati paznju na onaj dio "osim za prek. iz cl. 199" - to je ono sto te zahebalo)

 

a onaj po kojem ti uzima samo onu kategoriju s kojom si zabrljao je procesni, zp - 42.2 i to u dijelu koji kaze: "Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom sastoji se u zabrani upravljanja motornim vozilom određene vrste ili kategorije"

 

eto... nego, nemoj polagati za sleper, polozi si a kat, sa postojecom b to ide brzo pa uz malo srece ta tri mjeseca odrobijas po ljeti i na motoru ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija