Jump to content

Nisštetni ugovori o kreditu

upitnik

Preporučene objave

Već sam pokrenuo sličnu temu, ali ponavljam je na malo drugačiji način. Pitanje je jednostavno, ali odgovor je vjerojatno nešto kompliciraniji. Kada bi dužnik za određeni kredit s valutnom klauzulom u švicarskim francima dokazao da banka za isplatu njegova kredita nije mijenjala franke, nego eure ili je isplatila kune iz vlastitih depozita, da li bi dobio spor ako bi tužio banku za ništetnost ugovora po ZOO-u članku 296, a zbog zarade banke na tečaju osim na kamati (zar nije to slično ukamaćivanju kamate)? I kada bi dobio spor, da li bi to značilo da bi se sve dotad uplaćene rate u kunama odbile od sume dobivenog kredita u kunama te bi dužnik morao vratiti banci razliku - pri čemu se ne bi uopće razmatrala valutna klauzula, nego samo iznosi u kunama? Mislim da se radi o nečemu dosad nepoznatom u sudskoj praksi, a ako netko ima sličan primjer iz sudske prakse, molim da mi ga navede.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija