Jump to content

Rješenje o naknadno pronađenoj imovini

mariorunner

Preporučene objave

Pozdrav,zanima me kada rješenje o naknadno pronađenoj imovini postaje pravomoćno. Rješenje je doneseno 18.08.2011 godine a poštom sam ga dobio 24.08.2011. u u tom postupku sam imao neke nesuglasice s oporučnim nasljednikom koji nije dokazao da je vanbračni suprug pokojne majke i tako je sve to pripalo meni kao zakonskom nasljedniku. Radi se o sredstvima na 2.mirovinskom stupu koji prema zakonu pripada zakonskim nasljednicama.

Dijeli na drugim stranicama

Prvostupanjsko rješenje postaje pravomoćno u odnosu na svaku pojedinu stranku kad istekne rok za žalbu koji se računa od dana primitka (ili objavljivanja na oglasnoj ploči suda ako je sud ocijenio da dostava nije moguća).

To u praksi znači da pravomoćnost zapravo nastupa nakon isteka roka u odnosu na stranku koja je zadnja primila rješenje, budući da se ta stranka može žaliti iako su možda žalbeni rokovi za druge stranke istekli.

S obzirom na ovako neodređenu situaciju rješenje se može koristiti u pravnom promet (recimo, za uknjižbu) nakon što je na njega na sudu, temeljem uvida u dostavu i istek žalbenih rokova, stavljen žig pravomoćnosti. Bez toga nećete moći s tim rješenjem ništa.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija