Jump to content

alimentacija i zaostaci!


kaktus

Preporučene objave

Imam malodobno dijete od 17 mjeseci i na zadnjem ročištu treba uz viđenje djeteta i odrediti visinu alimentacije! Na osnovi o potvrdi plače i platne liste izdvajam za svoga sina oko 28% od plače kako je dogovoreno u CZSS-u i kako je uvedeno u zapisnik CZSS-a! Sada odvjetnik bivše traži izdvajanje 33.3% od moje plače + zaostatke od osam mjeseci za razliku iznosa uključivo i kamate! S obzirom na zapisnik Centra o dogovorenoj alimentaciji i do sada urednim uplatama, da li je moguće da ću zbog toga biti dodatno kažnjen? Napominjem da je viđenje djeteta i te kako aktualan problem, dakle veliki zahtjevi, a djetetova prava da vidi oca nikakva!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja znam alimentaciju kao zaostatke moraš platiti od dana kada je podnesen zahtjev za razvodom, pa do tekućeg datuma. Ukoliko si to već učinio, možeš predočiti uplatnice kao dokaz. Ako nisi u mogućnosti od jednom platiti zaostatke moraš uložiti žalbu i tražiti obročno plaćanje tih zaostataka.

Bez obzira na plaću, minimalan iznos alimentacije , ako si i ne zaposlen je 1000 kuna, pa ako je onih 28% što ih plaćaš manje, u principu si u dobiti.

Uvijek se možeš žaliti! :(

Viđanje djeteta je drugi problem , koji nemaš samo ti već i večina očeva...na žalost majke ne shvaćaju da tim zabranama i zaprekama stradava najviše dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je rečeno na sudu jednim prijateljima koji su se razvodili prije dvadesetak dana. Otac je radio oko 9 mjeseci na neodređeno, dobio je otkaz (stvarno ga je dobio jer je firma u komi) ne zaposlen je bio u tom trenu rastave oko dva mj. i sad radi u drugoj firmi na određeno. Rečeno mu je ili postotak od plaće ili min. iznos bez obzira na primanja ili ne primanja od 1000 kuna. Prvotno je supruga dok je još bio zaposlen tražila 35 % od plaće ali kako je dobio otkaz njena odvjetnica je tražila 1000 kuna-kao mininalan iznos i dobila!

Eto , ako je u krivu ili ako su ga prevarili, recite!???

Dečko jedva spaja kraj s krajem, ona radi ima ok primanja, živi kod svojih i ne plaća podstanarstvo što on naprotiv mora. Ali takav je život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

misljenja sam da je iznos od 1000 kn realan iznos za zadovoljavanje osnovnih potreba djeteta.

Tim vise sto su procjenjene minimalne potrebe djeteta predskolske dobi 1440 kn pri cemu je uobicajeno da roditelj koji ne zivi s djetetom doprinosi s oko 70% tog iznosa.

 

Ipak to ni u kom slucaju nije minimalni iznos koji se u RH odredjuje.

 

Novine su pune clanaka o alimentaciji od 500-600kn ,a nedavno sam procitao i nevjerovatan podatak o obvezi uzdrzavanja s 10 (deset) kuna mjesecno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni jednostavno nije jasno kako se nekome može uzeti 40 % od plaće , ako on stvarno zarađuje cca 3000 kuna netto, podstanar je i nema drugih primanja, a žena radi, ima istu plaću ako ne i bolju, živi kod roditelja koji su se od uvijek protivili njihovom braku , na kraju ga i uništili, ne plaća podstanarski stan i tako dalje. Sve ok, treba i on doprinositi djetetu i stvarno se ne želi osjećati beskorisno, želi da njegovo dijete ima sve što on nije imao, ali kako će mu išta pružiti kad mu se pola uzme, živi na kredit i kopa "jamu" sve dublje?

A njezini roditelji barataju njenim novcem, plaćom i alimentacijom...pa šta na kraju to dijete opet ima od oca? Pitam se naj ozbiljnije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, realno bi takav iznos bio ok, ali s obzirom na prosjećna primanja u RH koja su daleko od realnosti, pitam se tko si to može priuštiti? Djeca su danas luksuz ,a naša država ništa ne radi da mlade potiće na stvaranje potomstva. Masa mi se frendica koje su u braku boji ostat trudne od straha da ne izgubi posao ili jednostavno se boji da neće imati financijskih mogućnosti i uz dvije plaće uzdržavati dijete kako spada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemaju te na temelju cega tuziti .

pa placas kako je dogovoreno na centru i to je to.

 

Sud za sad nije donio nikakvu presudu pa te niti nemaju na temelju cega kazniti.

 

centar dostavlja misljenje koje sud moze i nemora uvaziti.

Sud ce, dapace, blagonaklono gledati na uredno placanje dogovorenog iznosa unatoc trzavicama oko vidjanja djeteta.

 

Na posljednjem rocistu sud ce uzeti u obzir sve relevantne podatke-njihove zelje,tvoje realne mogucnosti i potrebe djeteta pa odrediti neki posten iznos koji ces nakon toga placati.

 

Nije obavezno ni 33.3,ni 40,ni 20%.

Sve ti je to relativno.

Nekome odrede 40 % prije nego mu se naplate krediti,a nekome 20% nakon kredita.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je,to su novci za dijete pa njeni razlozi uopce nisu bitni.Klasican primjer inata na stetu djeteta.

 

Bez obzira kakva su njena primanja otac mora doprinositi za djete podjednako.

 

Roditeljska i moralna obveza.

 

To sto ona ne zeli primiti novac,ali uredno izlazi u javnost s pricom o 10 kn ...Ma necu vise komentirati jer neznam o cemu se sve radilo-samo sam tako procitao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma na kraju krajeva koliko to uopce i moze iznositi.

 

razlika od nekih 5% za 8 mjeseci plus nekakve kamate koje moraju biti nize od 13 posto za cijelu godinu.

U najgorem slucaju platices jednokratno pola svoje jednomjesecne place i gotovo.

I to pod uvjetom da je lucana ipak u pravu,a sumnjam.

Meni je od prvog odlaska na centar pa do razvoda proslo tocno godinu dana.

 

Placao sam uredno dogovoren iznos i sudac nije ni pitao za ista drugo.

Prilikom odredivanja alimentacije stvarno je i uzeo sve u obzir i presudio po obostranom misljenu posteno i za dijete dovoljno.

Dapace,odredio je da placam do 15tog u mjesecu za mjesec unazad iako sam do tada placao u naprijed.Nebitno,ali to jos uvijek prakticiram.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija